po przerwie zdjęcia "wakacyjne"
zdjęcie 26 - pierwsze zmagania z krajobrazem. wydaje mi się, że bardzo tragicznie nie jest
Wersja do druku
po przerwie zdjęcia "wakacyjne"
zdjęcie 26 - pierwsze zmagania z krajobrazem. wydaje mi się, że bardzo tragicznie nie jest
Kwiatek mi sie podoba. Taki bardzo.. przestrzenny i plastyczny. Szkoda, ze na bliskim planie pojawiaja sie zdzbelka "rozmytej" trawki, bo troche burza kompo. Ale ogolnie mi sie podoba. Obrobka, ciemne tlo, po prostu fajnie.
Pocztwokowe zdjecie.. takie se. Kolory nieba piekne. Wody jednak za duzo. Choc jakis stateczek (?) tam majaczy, to za maly, a szkoda.
Thomasso
Jakoś w sensie: nieostre, rozmazane, widać ziarno?? nie za bardzo wiem o co chodzi a chciałabym bardzo wiedzieć :) żeby w przyszłości poprawić.
póki co zdjęcia sś robione w jpg
tak w tle był statek, a nawet dwa :). niestety zabrałam ze sobą tylko 14-45mm.Cytat:
Zamieszczone przez Thomasso
Na wodzie powychodziła kasza - efekt zapewne szumu i wyostrzenia (tudzież algorytmu zmniejszania)
ok teraz już wiem o co chodzi.
wyostrzałam po zmniejszeniu dopiero i to niewiele. prawdopodobnie źle ustawiłam parametry przesłony i czasu naświetlania, małe iso itd.
popatrzyłam też na zdjęcia na których słońce było nieco wyżej i na nich szumu nie ma.
dzięki za spostrzeżenie bo sama tego nie zauważyłam.
czasu naświetlania, małe iso itd.-------------
ja ISO staram sie miec zawsze jak najmniejsze ,w moim przypadku to 100 i raczej sie z niego nie ruszam ,nie wiem jak reszta ale im mniejsze iso tym lepiej z tego co mi wiadomo :) .
kwiatek fajniutki jak to ktos napisal , ( taki plastyczny ) a zachod hmmmm pocztowkowy i dla mnie spoko tylko mi sie wydaje ze w prawo leci ....ogulnikowo jest fajnie :) pozdrawiam.
taka zabawa :)
Ładna różyczka, ale przydałoby się inne tło :)