Odp: Wizjer elektroniczny evf w mikro - historia i przyszłość.
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
W VF-3 widać piksele o wiele bardziej niż w VF-2. Przy tym drugim to musisz chcieć je zauważyć :)
A jak to się ma do lcd w E-PL3?
To zupełne inne wrażenia patrzyć w wizjer a na wyświetlacz, nie umiem tego porównać. W każdym razie VF-2 daje znacznie bardziej naturalny obraz (mam na myśli również kolorystykę obrazu) niż VF-3 a różnica w cenie w Olyjedi jest nieduża. No chyba, że tego VF-3 trafisz używkę w bardzo niskiej cenie i będziesz używał tylko przy silnym słońcu.
Cytat:
Zamieszczone przez
marek7001
Robię powoli przymiarki do zakupu wizjera. I oczywiście dylemat VF-2 czy 3. Czy w VF-3 rzeczywiście widac tak piksele?
Wizjer będzie pracował na E-PL3.
Bierz VF-2. Będzie Pan zadowolony :)
Tylko dodam, że warto kupić opcjonalną gumową muszlę oczną.
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Bierz VF-2. Będzie Pan zadowolony :)
Tylko dodam, że warto kupić opcjonalną gumową muszlę oczną.
Jaki to ma symbol?
Cytat:
Zamieszczone przez
marek7001
Robię powoli przymiarki do zakupu wizjera. I oczywiście dylemat VF-2 czy 3. Czy w VF-3 rzeczywiście widac tak piksele?
Wizjer będzie pracował na E-PL3.
Marku, jeśli będziesz używał wizjera TYLKO do kadrowania, to kup tańszy, na inny szkoda kasy. Natomiast jeśli chcesz ręcznie ostrzyć, mieć dokładny podgląd - bierz VF-2
Ja mam do kadrowania w słońcu, kupiłem tańszy i jestem bardzo zadowolony.
N3863800 4545350030889 EP-9 osłona celownika VF-2 XX:wink:
Tańszy tańszy , jak byś miał możliwość porównania jednocześnie obu to zapewniam Cię , że wybierzesz VF-2 mimo że troszkę droższy :) . Chcesz wizjer to bierz VF-2 , tylko go taśmą przylep bo zgubisz ;)
Wygrzebałem ten temat, bo właśnie również stoję przed wyborem, a raczej przed problemem, czy VF-2 będzie dobrym wyborem ze względu na brak zabezpieczenia przed wysunięciem.
I teraz moje pytanie : Czy może ktoś z posiadaczy tego wizjera, ma jakiś sprawdzony pomysł na zabezpieczenie przed zgubieniem, tego wartościowego oka ? :grin:
A po co?
Nie wysunal mi sie przez caly czas uzytkowania ani razu...
pozdro
Tak jakoś mi się wydawało, że wspominali tu na forum o możliwości wysuwania się tego wizjerka.
Rozumiem że luźno to on nie lata ? :roll: