58. Uśmiech, proszę.
Wersja do druku
58. Uśmiech, proszę.
Ladny usmiech...:-)
Śliczne te Twoje psiaki. Widać że kochają zabawę :)
Kiedy jesteśmy sami na spacerze ja jestem urządzeniem wielofunkcyjnym, psy zatrzymują się kiedy markuję rzut piłką a ona nie spada, wtedy mam szansę na strzelenie jakiegoś zdjęcia portretowego :), później rzut szybki sprint i wyskok po piłkę, w drugiej fazie trzeba mieć naprawdę niezły refleks i liczyć na to, że AF da radę. Gdyby ktoś w Poznaniu chciał spróbować swych sił moi modele są chętni.
Zmiana kadru, lepiej ?:
54a.
55a.
Dwa kolejne dla porównania, które lepsze ?
59.
59a.
60.
61. Oddawaj kija
62. Małe smutki
63. Bociek
59 lepsze MZ niżeli 59a :D
Super psiaki! I bociek też .
54 i 54a - nie mogę się zdecydować. Chyba wolę psiaka z boku. Piękne pola widać z tyłu. Psiak troszkę za daleko na obu fotkach a tło bardzo ładne. Krzaki z przodu trochę przeszkadzają.
59 lepsze od 59a MSZ and the winner is 61. Bardzo mi się podoba. Nie wiem czemu, ale jest ekstra. Boćka też hodujesz?:wink:
Pozdrawiam
chimol zastanawiałem się czy boćka do domu nie zabrać, kolorystycznie pasuje :)
Najbardziej podoba mi się 54a. 55a rozbrajające :) Bociek - 63 - na prawdę do pozazdroszczenia!
Przy tak sympatycznych psiakach zdjęcia ogląda się po prostu "jednym tchem" - sama radość!
I mówię tak nie tylko dlatego, że jesteś z Poznania ;)
toko, tak MSZ to: 54a - "za malo" psiaka w kadrze, gubi sie tam troche, tlo zbyt odciaga uwage od glownego motywu, czyli psa i "posadziles" go zbyt skrajnie- za bardzo na dole i za bardzo po prawej. 55a- zbyt malo dolu kadru. 59- za malo dolu i zbyt po prawej, mysle ze za bardzo kwadratowy jest caly kadr. 60- psiaka przesunalbym w lewo, tzn. po lewej zostawil tyle miejsca, co zostawiles po prawej i odwrotnie. a co do bocka, to troszke w prawo go przesunac i do gory:)
54a na dole kadru były krzaczory, za bardzo nie ma jak już kadrować.
55a wersji b nie robię, w przyszłości z innymi fotami spróbuję
59, 59a to pełna klatka z puszki na 59 troszeczkę jeszcze mogę poprzesuwać
60 też pełna klatka, nie chciałem tak mocno kroić tła, po docince nie podobało mi się.
63a bociek po raz drugi
64. bociek odlatuje