Witam wieczorowo. Mam prośbę, proszę o konstruktywną krytykę. Moje pierwsze próby z obróbka w PS. Na razie zdjęcia kwiatów - było mi łatwiej (tak mi się przynajmniej wydaje). Proszę o wyrozumiałość.
Wersja do druku
Witam wieczorowo. Mam prośbę, proszę o konstruktywną krytykę. Moje pierwsze próby z obróbka w PS. Na razie zdjęcia kwiatów - było mi łatwiej (tak mi się przynajmniej wydaje). Proszę o wyrozumiałość.
Wydaje mi się, że na wszystkich zdjęciach, ostrość jest "przed" :roll:
hm, sam poczatkujacy jestem i MZ Zorka to delikatnie wiecej kontrastu przy 1ym zdjeciu <28> bym dodal przy zabawie w prog. graf. i przy 31 tez. podostrzyl troche po zmniejszeniu zdjec i robil takie fotki z wieksza nieco GO, bo mysle ze o tlo nie masz sie co martwic przy tych zdjeciach (rzecz gustu oczywiscie) pozdrawiam :)
Ostrość C i pouciekała :) 29 chyba najlepiej trafione :)
Ostrosc zawiodla na fotkach tym razem... 30. jak dla mnie, jakby nie ostrosc...
Witam, dzięki za odpowiedzi. Macie rację. Zapomniałam dodać, że tym razem nakreciłam na ZD 40-150 mm raynox 250 i jest duża różnica (może nie umiem tak ostrzyć). Poprzednio robiłam Zenitem stałoogniskowym z pierścieniami i mimo ręcznego ustawienia ostrości było lepiej. Będę dalej trenowała. Ostrość poprawiałam po zmniejszeniu. Wydaje mi się, że w oryginale są lepsze. Proszę powiedzcie, czy Wy też zmniejszacie zdjęcia do rozmiaru 640x640?
Ja dłuższy bok daje na 900~850
Jak zmniejszysz fotkę to trzeba podostrzyć :) A na zaprezentowanych ostrość jest nietrafiona :)
PS czemu myślisz że tak nie można :)