NIe demonizuje, ale takie firmy trzymają się ustalonego cyklu zawsze cos olek pokazywał na wiosnę i na jesieni. Stąd moje przekonanie. Tylko tyle i aż tyle :)
malkontentem nie jestem więc płakać nie będę :)
Raczej wolę się cieszyć z tego ci jest...
Wersja do druku
NIe demonizuje, ale takie firmy trzymają się ustalonego cyklu zawsze cos olek pokazywał na wiosnę i na jesieni. Stąd moje przekonanie. Tylko tyle i aż tyle :)
malkontentem nie jestem więc płakać nie będę :)
Raczej wolę się cieszyć z tego ci jest...
Tyle tylko że IS Canona i VR Nikona w kompaktach też jest realizowane przez ruchomy element optyczny, tak czy siak matryca u nich stoi w miejscu... ta sama technologia.Cytat:
Zamieszczone przez Michu (Pentax)
(z tego co wiem)
sorry, że wracam do tego postu ale trochę mnie dziwisz. Dla mnie zapowiedź, że będzie się działo (nowe technologie!) to już jest cacy. W ostatnim roku trzy obiektywy i chyba trzy, których nigdy nie będę miał. Powiedziałeś, żeby poczekać z zakupem np. 14-54 co oznacza, że pewnie będzie tańszy ale dlaczego tego nie wiemy. Może następca, może coś innego...Cytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
Nie wmawiam Tobie, że mnie oszukujesz bo coś mi obiecujesz, nie miałem tego na myśli...
Ważne, że już jest jakiś ruch.
pozdrawiam ;)
A może będziesz miał szerszy wybór?Cytat:
Zamieszczone przez Yx
Możliwe, potem zostanie w googlu, ze opowiadałem Ci, jak to będzie "cacy". Nie wiem czy będzie "cacy", wiem że będą nowe produkty z nowymi technologiami, których jeszcze nie mieliśmy okazji pomacać.Cytat:
Zamieszczone przez Yx
ps. Jeżeli potrzebny Ci obiektyw dokładnie o zakresie ogniskowych 14-54 ze światłem 2.8-3.5 - kup ZD 14-54, bo pewnie cena tego konkretnego szkła się nie zmieni.
Pozdrawiam
Widzisz i nie chciałem nic od Ciebie się dowiedzieć, a tu kolejna wskazówka :mrgreen:Cytat:
Już żeby nie rozciągać to się z Tobą zgadzam i dobrej nocy życzę ;)Cytat:
Hehe, a ty znów swoje. Nic nie ogłosiłem, tylko spekuluję.Cytat:
Zamieszczone przez Yx
Pozdrawiam
Po pierwsze, stabilizacja jest funkcjonalnością przydatną jedynie w niewielkim odsetku zdjęć. Długie ogniskowe przy reportażu. I to w zasadzie tyle... w studiu chyba każdy to wyłącza. "Ptasznicy" pewnie chętniej użyją monopoda lub statywu, a na krótkich ogniskowych jej przydatność jest zerowa bądź znikoma (o czym już pisano).
Po drugie - czy ktoś jeszcze wierzy w to, że olek wypuści nowe lustro w tej kadencji sejmu? :twisted:
Po trzecie - zamiast zająć się konkretami, usprawnić lustro w taki sposób, aby na zdjęciach było widać efekty modernizacji (a nie tylko w marketingowych broszurach).
dodałbym paning do potrzeb stabilizacji, no i sport w wydaniu "majzowym"Cytat:
Zamieszczone przez mariush
tak czy inaczej - funkcja przydatna bez dwóch zdań a jeśli można ją wyłączyć to po kłopocie. Ale jak już ktoś wspomniał jeszcze bardziej przydałoby się użyteczne ISO 1600 niż stabilizacja.
zakład ?Cytat:
Po drugie - czy ktoś jeszcze wierzy w to, że olek wypuści nowe lustro w tej kadencji sejmu?
Był tu jeden co się zakładał. Wygrał i już go nie ma :D .Cytat:
Zamieszczone przez fotomic