Mogłoby być ostrzej, ale ogólnie nie jest najgorzej, jak za tę cenę i przy tych ogniskowych. Chyba się skuszę. Do tego jeszcze body ze stabilizacją, coby statywów nie ciągać i będzie git. :DCytat:
Zamieszczone przez lessie
pzdr
Wersja do druku
Mogłoby być ostrzej, ale ogólnie nie jest najgorzej, jak za tę cenę i przy tych ogniskowych. Chyba się skuszę. Do tego jeszcze body ze stabilizacją, coby statywów nie ciągać i będzie git. :DCytat:
Zamieszczone przez lessie
pzdr
Wystarczy dać IS do E330 + grip i aparat idealny jak dla mnie.Cytat:
Zamieszczone przez Yx
Tylko ten wizjer... Jest ciemny, bo ten drugi tunel zjada 30% swiatla :/ Niestety. Mysle, ze pewnie wlasnie ze wzgledu na narzekania klientow na male i ciemna wizjery w nowych cackach z LV nie zdecydowali sie na drugi tunel. Ciekawe, czy seria E-3xx bedzie kontynuowana. Jesli tak, to moze doczekamy sie nastepcy E330 z dwoma trybami LV i IS...Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
Pzdr
suchar:
wizjer i ten nieszczęsny bufor na 4 pliki to główne powody dla których nie kupiłem E-330. gdyby było z tym lepiej, pewnie przymknąłbym oko na pozostałe braki.
rozpaczliwie potrzebuję dobrego ISO800, ale nie kosztem całej funkcjonalności...
Ta babcia to moja mama :) Powiem Ci, że im mniejsza glębia, tym latwiej wyostrzyć. Najtrudniej jest na nieskończoność (przy 300mm), jak obiekt jest bardzo daleko (powyżej kilkuset metrów). Nie wiem czy to wina przejsciowki (przydałby się LV), ale nigdy nie mogę zrobić ostrych chmur bez przymykania, chociaż ksieżyc wychodzi przy pełnej dziurze bez problemu. Moja ośmiomiesięczna córka jak sie nie giba za bardzo, to można jej zrobić bez problemu na manualu w zakresie 60-300, fajnie też wychodzi z lampą. Na pewno szybko się przyzwyczaisz i zobaczysz jaka fajna zabawa.Cytat:
Zamieszczone przez kisi
Pozdro
Jarek
wido twoje fotki z tego tele bardziej mi sie podobaja anizeli Sigmy 135-400. Twoje foty sa ostre a z tej Sigmy kiszka... mydlo takie ze HEY.
Mi również się ta Sigma nie podoba, szczególnie przy 400mm, co widać na tych tablicach testowych. Mam nadzieję, że Zuiko 70-300 przy 300mm będzie równie dobre co 40-150 przy 150mm, chociaż z budowy bardzo przypomina Sigmę 70-300 APO DG MACRO, która przy 300mm F5.6 jest słaba (sprawdzałem przez przejściówkę wersję pod Nikona) i jest dużo gorsza od Soligora. Może na taki egzemplarz akurat trafiłem. Jedno jest pewne - do 600mm przydałaby się stabilizacja matrycy, żebym nie musiał robić na ISO400 i 800 jak nie ma dobrego światła i obiekt jest w miarę nieruchomy, chociaż czasem się udaje E-1 przy 600mm robić przy 1/160s z ręki. Załączam jeszcze dwie foty z Soligora przy 300mm F5.6 i ostrzeniem na nieskończoność. Samolot to crop około 50%. Ciągnik to pełny kadr.
Musiałem mocno skompresować, żeby nie zamulać forum.
Załączam jeszcze jedno zdjęcie testowe z Soligora przy 300mm F16, 1/80s, z ręki.
Pozdrowienia
Chyle czoła... zwlaszcza biorac pod uwage ze to MF !!!!!