A jak się ma w takim razie wizjer od 350D do wizjera 400D? :)
350 nie przymierzałem więc nic mi to nie mówi
Wersja do druku
A jak się ma w takim razie wizjer od 350D do wizjera 400D? :)
350 nie przymierzałem więc nic mi to nie mówi
Nie miałem w łapach 400D, ale z tego co czytałem, ma podobny wizjer do 350D, E500 czyli... marny. Różnice są znikome. Wizjery tych modeli zaliczają się do zbioru wizjerów marnych. Nie da ostrzyć manulanie żadnym z nich (chyba, że w super świetle, które rzadko się zdarza). Da się kadrować jako tako. Ponoć można się przyzwyczaić (ja jakoś nie mogę do tego przywyknąć).Cytat:
Zamieszczone przez mini21
PS. Nadal E500 dual kit to niezła oferta (zwłaszcza dla tych, którzy nie będą dalej inwestować w szkła).
Wizjery podobne, profilowanie uchwytów też, 400-setka troszkę lepiej się trzyma -na tylnej ściance jest podgumowany pod palec i przede wszystkim ma większy telewizorek... Te aparaty to trochę takie wydmuszkowate są ale osobom o małych dłoniach mogą się podobać - szczególnie jak się nie wpina cięższego obiektywu czy lampy... Canon to inny system, inne zalety i wady, podobają mi się ich droższe konstrukcje. Jak ktoś może wydać dużo kasy na szkła lub w perspektywie mieć możliwość przesiadki na pełną klatkę to dobrze zainwestuje wchodząc w ten system... Jak chcesz wydać ileś tam i tyle np. E-500 lub E-300 dual kit będą IMHO lepszym wyborem...Cytat:
I ten fakt obawiam się, że skreśla olka z listy.Cytat:
Te aparaty to trochę takie wydmuszkowate są ale osobom o małych dłoniach mogą się podobać
Ja jestem osobą o dużych rękach
Pozostaje tak naprawdę d70s i canon, choć ten ostatni nie przypadł mi zbytnio do gustu.
Dziś wybiorę się jeszcze na przymiarke olków, zobacze jak to się przedstawia w rzeczywistości.
Dzięki za pomoc
Wiesz - to wszystko bardzo subiektywne - przymiarka + ogląd plików / zasobność portfela = dobry wybór - ale wymyśliłem wzór ;-)Cytat:
Cytat:
On miał na myśli 350D/400D, że są wydmuszkowate ;)
I pamiętaj, że masz już FL-36 :D
do canona musisz mieć kasę na szkła... bo jego kit nadaje się do widoszków po przymknięciu do f8.
Olek daje Ci dwa całkiem całkiem obiektywy za super cenę.
A tak przy okazji zapytam, czy Olympus E1 jest ciekawą pozycją w porównaniu z D70s?
Nie znam się za bardzo, ale słyszałem o nim wiele dobrego.
Pozdr.
Jeśli w komplecie z 14-54 to warto się zastanowić , chociaz D7-s pewnie kupisz taniej i całkiem nówkę . hmmm ale te szkiełko kusi w E-1 chyba, że zrobisz taki myk . Jeśli D70 s odpada w rozgrywce to:Cytat:
Kupisz szkiełko 14-54 , a do tego jakieś body okowe w sumie bez znaczenia jakie.
same superlatywy ;p
d70s ma tylko lepszy AF