U mnie jest soft 1.0 mimo ze na stronie jest 1.1
Ktoś wie jak ten obiektyw zmusić do wspołpracy.
Kolejna sprawa to FL36... wersja 9.9 ????
Wersja do druku
U mnie jest soft 1.0 mimo ze na stronie jest 1.1
Ktoś wie jak ten obiektyw zmusić do wspołpracy.
Kolejna sprawa to FL36... wersja 9.9 ????
a mi nigdy lampy FL-50 nie wyswietlal.... myslalem ze tak ma byc :(
Wszystko fajnie i pięknie zabrałem się za uaktualnienie aparatu ale nie doszedłem nawet do wyboru wersji, bo nie mogę zainstalować olympus master :? :mad: pisze mi coś takiego "1607 : unabled to install InstallShield Scriptings Runtime" i o co biega, o jakie skrypty. :?:
to wina systemu a nie programu... o ile sie nie myle to musisz dograc WindowsScriptHost lub ISScript (jak pracowalem jako wdrozeniowiec to czesto mialem ten problem no ale zdolni programisci dolaczyli mi wszytko co bylo potrzebne na plytce; google twoim przyjecielem :D)Cytat:
Zamieszczone przez kali999
Tutaj masz rozwiazanie problemu - InstallShieldCytat:
nieźle walczycie chłopaki... ja tam lamp nigdy nie aktualizowałem jakoś, do manuala raczej niezbyt potrzebne.
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5251
Bardzo ciekawy artykuł co prawda na Canonach, ale mam ten sam problem co 10D, a w szczególności z tym okiem, oko jest mało ostre, a nos ostry. A głebia ostrości jest zupełnie odwrotna niż powinna być czyli 1/3 z przodu i 2/3 z tyłu, a jest nawet 3/4 z przodu i 1/4 z tyłu. Kolejny Olek powędruje do serwisu :? jak mi się trafi w tym czasie jakieś zlecenie to będę płakał :cry:
Dzwoniłem do serwisu i kazali wysłać sam obiektyw. Jeśli masz coś na zmianę albo jesteś w stanie sobie zorganizować, to może nie będzie tak źle.Cytat:
to nie kwestia obiektywu, bo bym musiał mieć oba schrzanione, a to raczej wykluczam. A teraz na szybko muszę zrealizować tematy na zaliczenie semestru i jeden projekt skończyć i szybciutko oddaje.
Nastraszyliscie mnie troche :shock: Po przeczytaniu tego tematu czuje sie troche zbity z tropu :? Mam w planach kupno lustra i E-500 biore mocno pod uwage. Z opisow tego problemu z ostroscia wygląda, ze to choroba puszki E-500 (byc moze tez E-1) a nie obiektywu 14-45, choc moge sie tu mocno mylic. Poczatkowo myslalem, ze to wina gubiącego sie AF, bo tylko 3 punkty. Jednak teraz wyglada to na jakąś usterke w modelu a nie w egzemplarzu. Dotychczas uzywalem analogowych puszek Canona i na AF nigdy nie narzekalem-byl swietny, zwlaszcza w zestawieniu z USM.
Zastanawia mnie jeszcze fakt, ze nikt nie wspomina o tym felerze w przypadku E-300/330? Czyzby tam nie wystepowal? Tak sie sklada, ze E-330 odrzucilem z mozliwosci zakupu (pomimo mniejszego szumu na wyzszych ISO, nie pasuje mi cos kolorystyka z tej matrycy), czyli mam sie swiadomie liczyc z mozliwoscia problemow z AF??? :cry: Wiem, wiem, wcale nie musze na to trafic. Dobrze jest jednak wiedziec przed zakupem i wowczas sprawdzic na taka okolicznosc :razz: