-
a nie masz przypadkiem ustawione AF+MF ? po AFie doostrzasz manualnie, ale moze spuszczasz palec ze spustu migawki. Mnie sie jeszcze nie zdazylo zeby zdjecie ostre w wizjerze bylo nieostre (no chyba ze poruszylem). Ciekawi mnie czy tak samo sie dzieje na innych szklach. Jesli tak, to wadliwe jest ustawienie lustra.
-
Zdjecia byl robione na 40-150 i na "pelnym MF" :) Nie robilem na innym szkle. Co ciekawe, zdjecia wygladaja na ostre w wizjerze, ostro na LCD, a po zrzucie na komp - jak widac wczesniej :? Porobie proby z drugim obiektywem i zobacze. Bede pozniej sie pytam ewentualne w osobnym watku, bo sie chyba OT zrobilo :)
-
W TEMACIE BĘDZIE !!!!
Dotarł do mnie akumulator Hahnel 1500 mAh.Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne .Porządnie zapakowany przez producenta w bardzo estetyczne przezroczyste opakowanie z info ,że to odpowiednik BLM-1 Dołączona sensowna karta gwarancyjna na 2 lata !!! oraz karta gwarancyjna sprzedawcy. Jakby ktoś kupowal to proście sprzedawce o dowód zakupu bo jest niezbedny do ewentualnych roszczeń gwarancyjnych -zapis z gwarancji. Prócz tego ciekawa instrukcja z ktorej wynika ,że trzeba go przed użyciem naładować - niby oczywiste , ale jest także zapis ,że po dłuższym leżakowaniu należy go rozładować i potem na full naładować. Z oględzin wynika ,że dotarł do Polski z Irlandi , ale pewnie jest składany w Chinach jak wszystko teraz. Nie ma info o miejscu produkcji .Duży plus na początek. Sam Aku wykonany bardzo dobrze . Suwmiarka w rękę i mierzymy . Wszystko idealnie jak w orginałkach. Styki chyba nawet pozłacane (chyba) ale dokładnie umieszczone i wykonane . Nalepka dość dobrze przyklejona i ze wszystkimi informacjami. Sama obudowa prócz trzymania wymiarów wykonana z wysokiej klasy tworzywa, niczym nie ustępuje orginałowi.
Teraz multimetr w rękę . Po wyjęciu z opakowania napiecie bez obiążenia 7,55 V , po podłączniu minimalnego obciażenia spadek do 6,5 V czyli jest "trochę " naładowany. Wszystko tak jak w orginalnym który niedawno dostałem z E-1.
I szus go do orginalnej ładowarki wolniejszej tej od E300. Ładował się równo 3,5 godziny czyli tyle samo co nowy orginał w pierwszym ładowaniu. Po naładowaniu. Napięcie na stykach 8, 355 V czyli dla porównania w orginalnym Olkowskim było 8,353, czyli tak samo !!! . Po 24 godzinach od ładowania podłączenie małego obciażenia i spadek tylko do 7,95 V .Orginał z tym samym obiążeniem po 24 godzzjechał do 7,85 V. To się dobrze zapowiada !!!!. Uklad kontorli ładowania pracuje co najmniej identycznie jak w orginale . Podczas ładowania Aku grzał się minimalnie mniej niż orginał choć temperatura otoczenia jest wyższa,( albo to złudzenie)
Po 24 godzinach bez obciażenia napiecie spadło tylko o 0,03 , a w orginale jak mierzyłem to spadło o 0,05 v , można by rzec jak orginał.
Koniec zabawy powedrował do aparatu.
Dalsze relacje za tydzień , dwa , czyli po urlopie gdzie go z kilka razy będe ładował.. Na chwile obecną uważam ,że świetny zakup. Aku nie był zleżały, nie zakurzone opakowanie lecz brak daty produkcji i przydatność, Swoją drogą mimo zachwytu i tak myśle ,że to jakiś odrzucik z wymagajacych rynków bo nawet na stronie sprzedawców netowych kosztuje znacznie wiecej, szczególnie za granicą.
Rozprowadza je na Polskę firma z Sopotu (detalista zapomniał zerwac nalepki z danymi importera , wiec mamy namiary HURAAA), a kupiłem od detalisty z Krakowa. Ja zapłaciłem z przesyłką (pobranie ) 94 zł.
Ogólnie u mnie poprawa humoru po poprzednim zakupie szajsownego premium golda. SHIT z nim, ale kase odzyskałem
-
no no, super robota, niemal recka wyszła ztego.
moze teraz podasz namiary na obie firmu z sopotu i krakowa?
-
firma handlująca akumulatorami HANHEL z Krakowa to sklep internetowy www.digimania.pl
Użytkownik allegro które je sprzedawał to :digimania_pl
Importer na Polskę dający 2 letnią gwarancję K-Consult sp.zoo ul. Fleszarowej-Muskat 3 81-509 Gdynia www.kconsult.pl
Następny kupię GP i zobaczymy czy coś wart. Z tego jestem zadowolon !!!
-
ponad 200 fotek na liczniku, a napięcie bez obciążenia 7,55 V !!!! a wygląda tak jak poniżej na fotkach.
http://i62.photobucket.com/albums/h1.../P1010268n.jpg
http://i62.photobucket.com/albums/h1.../P1010269n.jpg
-
robin102 niestety na zadnej podanej przez ciebie stronie nie moge odnaleźć powyzszego produktu. w jaki sposób zatem zamówiles tą baterie? może niestety juz wyczerpał sie produkt?
szukałem tutaj:
http://www.digimania.pl/baterie-fotolitowe
www.kconsult.pl
-
na tej aukcji gusciu wystawia , ja też kupowałem przez allegro , ale możesz sie kontaktować bezpośrednio z importerm , gdzieś wyżej podawałem adres
http://www.allegro.pl/item114037370_...go_zlomu_.html
-
Doniesienie z ostatniej chwili
Wytrzymał po pierwszym ładowaniu ponad 600 fotek bez użycia lampy ( chyba 3 razy błysnąłem) !!!!
-
U importera kosztuje 100 zł i na razie brak :/