Magus dobrze gada... ja też się szykuję na wydatek w przyszłym roku. Jak nie spier**** sprawy i będzie to sukcesor a nie parodia E-1, to wchodzę w taką maszynę (jak zejdzie poniżej 6k za korpus)...
Jak wypuszczą kolejny "wynalazek", to będzie dylemat: żaden inny sprzęt poniżej 10k nie da mi takiej optyki, takich kolorków, bezproblemowej pracy w każdych warunkach i synchro błysku z dowolnie krótkim czasem migawki... szczególnie to ostatnie rządzi. Takie są fakty.
robin102:
nie wyobrażam sobie ostrzenia szkłem 1:2.0 przez kurduplowaty wizjer E-300 lub E-500 albo ostrzenia na ekranie LCD i czekania sekundę na zrobienie fotki.
już przy E-1 można się machnąć z ostrością jak jest ciśnienie a co dopiero przez tamte szparki. wierzę że wypuszczą coś dla ludzi, dopóki jest dla kogo.
argumenty że profi to, profi tamto są połowiczne... przecież "learning curve" jest obecnie coraz krótsza czasowo i "smarkacze" szybko zaczną przycierać nosa weteranom. teraz w 3 lata można się nauczyć więcej, niż kiedyś w 10 a małolat zwykle nie leży na kasie i nie ma wiadra starych mydlanych obiektywów tylko wybiera i buduje system od zera.