zdjęcia robione 40-150 na meczu czwartoligowej Stali Niewiadów w mojej wiosce.
123456
Wersja do druku
zdjęcia robione 40-150 na meczu czwartoligowej Stali Niewiadów w mojej wiosce.
123456
O kurcze, żółci mieć czarnego luda w swoim składzie :shock: pewnie wygrali.
Zdięcia fajne, a na nr 4 super są te ucięte głowy - fajnie wyszło.
Żółto niebiescy czyli nasi mieć trzech czarnych(na focie Luke,Nigeria) ale w tym meczu remisik.
Zdjęcia specjalnie nie przebierane całe kadry. W sumie pierwsze moje ze stadionu jeszcze parę meczyków i dam lepsze ogólnie ZD40-150 może być do 4 ligi :lol: trochę walczę z AF i czasy też mogłem dać mniejsze.
Też kiedyś robiłem fotki na meczu, jak na piłkarzy to AF w 40-150 jest wystarczający, a przy słoneczku to można zaaplikować większe f i wszystko jest ok. Poza ty jak się poluje na sytuacje pod bramkowe to ja ustawiam ostrość na okolice bramki, potem focus w trybik MF i nie tracę czasu na ustawianie ostrości i ujęcia ma z dokładnością 0,01sek tak jak chcę :wink:
Dzięki za podpowiedz popróbuje, ja robiłem na AF-C ruch ale czasem łapał nie to co potrzeba. Z większą przysłoną to faktycznie pod bramką ale walka 1na1 to przydałoby się bardzo małe f 2-2,8 i pieknie rozmyte tło z murawy no ale 300mm ZD nierealne. Wrzuć parę swoich z meczyku.
Fajne ujęcia i kolorki , trzeba się bylo naśledzić chlopaków obiektywem, tylko troszke moim zdaniem jakby przeostrzone ,Jak się je rzuci na papier to wyjdą żylety nienaturalne.
Jakim to aparatem focone ??
Pytanie do robin102
Czy lampa była zewnętrzna (jeżeli tak to jaka), czy wbudowana?Cytat:
kilka zzomowanych obiektów w egipskich ciemnościach </p>
używałem Fl 36 , a czasem i lampy wbudowanej bo focilem dwoma apartami jednocześnie C5050 i E300 wiec lampę przekładalem , ale te zdjecia chyba są wszystkie z fl 36 , a hala była ogromna , jak znajdę chwilkę to wrzucę fotę pokazujacą możliwości oświetleniowe tej lampy jak ją się trochę podkręci.
Kolorki prosto z E1 SHQ ostrzone raz po zmniejszeniu w PS (wyostrzanie)
Pozwolilem sobie przykleic ten post, bo zaginol w gaszczu innych