Może cud się zdarzy. Jakoś obrazu zależy od Panasonica który nie miał motywacji by rozwijać matryce przy słabej sprzedaży. Potencjalny sukces u43 sprawi, że Panasonic bardziej się przyłoży do tworzenia matryc. Więc byt dużego 4/3 zależy od u4/3
Wersja do druku
Gdyby nie mylący tytuł, dał bym dobrą ocenę wątkowi poetyckiemu. Przypomina mi się NTDO i Wiersze najszczersze, Czyta Felix Dąbal, Obaj z Gliwic.
A właśnie, że nie error 11 a 99!
Pała!
Nie error 11 a error 0b1100011
Pała!
Pojawila sie plotka o nowych szklach Olympusa u43 na poczatku przyszlego roku:
7-14 lub 9-18, szybka stalka konkurujaca z 20 1.7 i stalka tele/macro:
http://43rumors.com/ft4-new-olympus-...nuaryfebruary/
Admin strony jest chetny sie zakladac, ze stanie sie to w styczniu \ lutym.
A ja sie zastanawiam, czy brac teraz 9-18mm 43, czy zaciskac zeby na 7-14mm Panasa, czy czekac :-(
(7-14mm Panasa jakos nie do konca jest kompatybilne z PEN'em, ktory nie poprawia dystorsji, jedynie aberracje chromatyczna, ktos rowniez pisal o problemach a AF na dpreview)...
Jerry, czyżbyś jednak przymierzał się do PEN-a ? Wydawało mi się, że kupileś GF1, więc dlaczego martwi ciebie współpraca P7-14 z PENem? :cool:
PEN i GF1 to bardzo ciekawe pozycje na tle starszej gawiedzi - luster.
Wybierz to, co najbardziej odpowiada charakterowi Twojego fotografowania.
Ja kibicuje obu, osobiscie wybralem jednak Panasa, wlasnie ze wzgledu na moj styl robienia zdjec.
Odpowiadajac na pytanie - nie - przymierzam sie do szerokiego kata, stad przekazuje, o czym ostatnio czytalem ;-)
PS: W sumie to u mnie ekumenizm, body Panasa, lampy Oly'iego :twisted:
A szklarnia potencjalnie zapowiada sie maksymalnie wielowyznaniowa :cool:
PPS: Jeszcze jedno - plyne pod prad - ale naprawde wygladem rowniez podoba mi sie bardziej GF1 niz PEN :lol: