-
wypowiem się co do ostatniej radiowej serii
najlepsze moim zdaniem to
44 -tylko dałbym lekko w lewo lub wycropował rzeczy z PD,
47 -też extra , a jakbyś dał krok w prawo? i może troszkę większą GO ?
49-jedna z lepszych ( zastanawiam się tylko w pionowym kadrze też mogło być fajnie - trochę ciaśniej)- ogólnie miłe:grin:
-
4 załącznik(ów)
-
-
1 załącznik(ów)
Kraków jak sam dopisek w poście wskazuje.
Dorzucam jeszcze "Szamankę" :wink:
-
Wybacz, nie zauważyłam dopisku :-D
Taaa, pamiętam ją - jest chyba jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci na Rynku, zaraz po Białej Damie i Pierwszym Gówniarzu Krakowa :-) szkoda tylko że fotka jest z góry :-)
-
Cześć,
słabo znam się na streecie, tak więc nie bierz zbytnio do serca moich słów ;) wypowiem się baardzo subiektywnie, tak jak odbieram te fotki.
Najbardziej podoba mi się koń, a dokładnie moment, śmiechu dodaje ten wysunięty język, zdjęcie zabawne, chociaż obróbka mbsz juz mniej udana. Wygląda jak kolorowanka, co mnie osobiście nie do końca przekonuje.
Drugi w kolejności wpada mi w oko rower, ale nie jestem obiektywna, bo do takich starych kóz mam niestety słabość :).Tak na marginesie wydaje mi się, że tu na forum już gdzieś widziałam ten kadr, nie wiem tylko, czy to było Twoje zdjęcie, czy po prostu zbieżność. Szkoda tabliczek informacyjnych na ścianie budynku, ale odkręcić ich nie mogłeś ;)
Elvis i Michael - hm... no nie wiem, widać, że to marionetki, ale jakby za mało, nie do końca mi leży taki kadr, ale nie umiem określić, w jaki inny sposób bym go widziała.
A co do grajków, to niestety nie wywołują u mnie specjalnie emocji, jakby za daleko, za płasko...
-
Kowalikster robisz podstawowy błąd początkującego. Podchodzisz, stajesz, pstrykasz. A, że pstrykasz najczęściej sytuacje statyczne, siedzące, to wszystkie one mają tę samą perspektywę - z góry.
Staraj się fotografować sytuacje z ich poziomu, czyli do fotografowania ludzi siedzących po prostu się pochyl lub przyklęknij (ew. usiądź obok). Ta sama zasada dotyczy dzieci, żab itp. (do dzieci usiądź po turecku, do żab się połóż).
Wolę widzieć na fotografii twarze ludzi a nie czubki ich głów.
Wyobraź sobie zdjęcie "Szamanki", gdybyś siedział na sfotografowanym z góry, wolnym krześle. :wink:
PS. Ta zasada nie dotyczy osób ważnych, polityków itp., które najlepiej fotografować lekko z dołu - by przytłaczali, wypełniali kadr swoim "autorytetem".
pozdro
-
Dzięki wielkie za odwiedziny i komentarze.
Obiecuję się poprawić w kwestii robienia zdjęć z góry.
-
Podzielam pogląd diabła, choć szmanka mi sie podoba, a to pewnie z powodu kolorów i atmosfery przez to wywołanej
Pozdr.
-
9 załącznik(ów)
Dziś na sportowo. Ostanie kilometry na rundzie po Rzeszowie na trasie IV etapu TdP 2009. To moje pierwsze sporty ;)
Seria trochę długa, ale mam nadzieję, że oglądnicie.