a ja w Picasie i Photoscape walczyłam i jakoś ciągle mi nie grało!:oops:
Wersja do druku
a ja w Picasie i Photoscape walczyłam i jakoś ciągle mi nie grało!:oops:
Praktyka czyni mistrza :)
Zacznij od tego, żeby juz na etapie wykonywania zdjęcia znaleźć jak najdogodniejszy punkt. Np. budynek można fajnie sfotografować z okna (może być klatka schodowa) budynku naprzeciw, tak w polowie jego wyskości. Unikniesz wtedy zadzierania lub opuszczania obiektywu.
Oczywiście nie zawsze jest to możliwe, fotografowie specjalizujący się w architekturze używają specjalnych szkieł "tilt-shift" z korekcją perspektywy lub kamer na ławie optycznej.
Ale to już kosmos, po prostu zawsze staraj się pomyślec już na etapie kadrowania :)
Program graficzny zaś trzeba przysiąść na dłużej żeby poznać chociaż część jego mozliwości. A i tak nie jest receptą na wszystko ;)
...kilka i każde z innej bajki, jak zwykle liczę na wytknięcie błędów:-?
UUUUps!
no nie liczyłam na jakiś szczególny zachwyt ale parę słów by się przydało:)
taka cisza to dopiero daje do myślenia:cry:
mi sie podobają" a i c
"c" w szczególności za fajnie pokazany szczegół
Mnie sie tez podoba "c" , bardzo fajny pomysl.
Wiecej nie moge powiedziec bo sama sie ucze, ale mysle ze jako "poczatkujaca" calkiem dobrze sobie radzisz.:grin:
Krótko tutaj jestem, chyba jeszcze nie wszędzie zaglądnęlam i nie wszystko wyczytałam a "wytknięcie błędów" to jak się okazało moje niefortunne wyrażenie się!
Przepraszam !!! myślałam, że wiecie co miałam na myśli!
Człowiek uczy się na błędach w każdym tego słowa znaczeniu- tylko o to chodziło.
:oops:
podobają mi się opony. fajna tonacja i ostrość. jednak postawiłbym je do pionu. łapki owszem , ale nie w tym kadrze.
Ze wszystkich fotek, najbardziej mi lezy nr 6 - ostatnia z drugiej serii. Super pokazany wiatrak. Z ostatniej serii to jednak A i C. W topolach za jasno dla mnie, troche zjarane. Masz oko, zadbaj tylko o szczególy zdjęc, jak już przedmówcy pisali. Z drobnostek praca się składa.