Jakoś te ceny mnie nie dziwią. Olek też zawsze straszy tymi proponowanymi.
Wersja do druku
Jakoś te ceny mnie nie dziwią. Olek też zawsze straszy tymi proponowanymi.
może plotka, choć mam nadzieję , że nie:
Jest to nadzieja na większą ilość korpusów i szkieł do u4/3:
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=30764279
Więcej wiedzy:
http://panasonic.net/avc/lumix/syste...igh_image.html
Wiedzy? To bełkot marketingowy.
Wybrane fragmenty:
"shooting incredible photos is only part of the fun...a that captures high-definition motion images while housing a host of functions that accurately reflect the photographer's intent....can be recorded in stunning HD beauty."
Filmik niezwykle wzruszający...
http://panasonic.net/avc/lumix/syste...gh1/movie.html
Nie wiem po co naskakujecie na ceny sugerowane przez panasonica. Widzieliście Wy choć raz cenniki Canona/Nikona czy Olympusa? Szczęka by Wam opadła do kostek...
Ot taki 50-200 SWD ma kosztować 6000zł !!
Panasonic to aktualnie jedyna firma, która nie poleciała na pysk z jakością produktów i wciąż rozwija ofertę. Nowe kompakty każdej innej firmy to w 95% shit z coraz to gorszą optyką i większą ilością MP. Lustrzanki? Robi się 1 nowy model a potem przez 2 lata jego poszczególne elementy rozkłada do 2-3 niższych korpusów. E-450 to już w ogóle śmiech na sali w tym zakresie. M.in. dlatego wierzę, że kolejne szkła Panasonica będą stały na wysokim poziomie a to jednak pociągnie za sobą cenę.
A w Panasie jest inaczej?
To chyba dobrze. W ten sposób tworzy się nowe modele, które mają podzespołu z modelu z wyższej półki. Jak inaczej to sobie wyobrażasz? Na odwrót?
Cóż, nie da się ukryć. Ale oprócz E-450 ukazały się w ostatnim czasie bardzo udane E-620 i E-30. Co pokazał Panas?
Front Poszkodowanych Przez Panasonica Expertów od Wszystkiego.
( FPPPEoW)
epicure a znasz jakiś nieudany kompakt Panasonica? Seria FX, seria TZ, LX, prawie wszystkie modele z serii LZ(budżetowe). Jedynie seria FS wygląda jakby trochę robiona na siłę.
Z lustrami niby dobrze, że mniej zamożni klienci dostają technologie z półki wyżej ale jeśli przyjrzeć się niej samej to postęp tam powolny. kto wie czy nie dlatego,że producenci skupiają się na wymyślaniu filtrów artystycznych i "Co by tu wykroić z E-3 by mieć amatorskie nowe body...". To samo naturalnie u innych ale chyba wolałbym jednak filmy niż filtry :P
Panasonic pokazuje póki co głównie kompakty, bo tu sobie radzą najlepiej no i G1HD a mam dziwne wrażenie, że ten korpus sprzeda się lepiej niż E-30 bo juz zwykłe G1 wypadało lepiej.
EuroLiberty ale Panasonic całkiem rozsądnie wycenia swoje produkty. Wolałbyś dać prawie 1900zł za LX3 czy też za P6000/G10? Wolałbyś dać 2000zł za 1000D z tym ich kitem czy też za G1? Przejrzyj testy i okaże się, że Panasonic ma świetne ceny gdy weźmiemy pod uwagę jakość.
Przypomina mi sie adekwatna sytuacja, najpierw jest wieszanie psow, bo ktos przeciera szlaki, potem achy i echy, to samo bylo z Samyangiem 85 1.4, kupilem go do Nikona chyba jako 1wszy w Polsce, przetestowalem, zaczelo sie wieszanie psow, ze slaby pod swiatlo, ze to, ze tamto, nagle sie okazuje, ze Foto-Tip sprzedal 10tki egzemplarzy i ludzie pieja z zachwytu, ze to tania alternatywa w systemie, nie mowie tu o Olku, jednak boleje, ze OLY ma cropa x2, nie jestem telemaniakiem i chyba z wiekiem idzie sie w druga strone, choc nie mowie, ze tele sie nie przydaje. Teraz sam dosiadlem G1 i to nie wcale po przeczytaniu testow i recenzji, tylko z ciekawosci, wczesniej mialem LX3 i bardzo sobie chwalilem ten swietny aparat kieszonkowy z wybitnym szkielkiem Lajki. Doszedlem do punktu, gdzie wkrotce podepne szkla bagnetu Leiki M, min swietnego Rokkora i Voitlandery, tu boli mnie wlasnie crop, praktycznie szeroki kat to tylko 9-18 czy tez wyceniany na 3-3,5tys nowy 7-14 w m4/3. Jak potestuje, to sie odniose do jakosci prezentowanej na fotkach. Z doswiadczenia wlasnego widze, ze G1 radzi sobie lepiej w kicie od chocby kitowej 510tki i takiego pulapu konsumenckiego trzeba by sie trzymac w porownaniach, E3 lepiej sobie radzi - nieznacznie od G1. Temat rzeka, spotkam sie w koncu z rodzynem, jak Bozia i Partia da, to cykniemy porownanie szklarni i E3, 510 i G1.
A nowinki Panasonica zapowiadaja sie przednio, nawet cena nie straszy w swietle tego co sie dzieje na rynku, krew mnie zalewa jak pomysle, ze niecaly rok temu sciagalem do swojego S3 Pro Nikorra 50 1.8D ze Stanow z wysylka za 200zl, dzis zaplacilem w najtanszym sklepie w 3miescie za to samo 495zl.
hej