Małą kompresję. Mniej zdjęć wejdzie na kartę, ale będą lepszej jakości. Ale to wszystko jest napisane w instrukcji obsługi.
kopru: ja używam szajsunga w trybie M zazwyczaj, a tam nie ma ani autoIso, ani autoFlash. Włączam kiedy potrzebuję :)
Wersja do druku
Małą kompresję. Mniej zdjęć wejdzie na kartę, ale będą lepszej jakości. Ale to wszystko jest napisane w instrukcji obsługi.
kopru: ja używam szajsunga w trybie M zazwyczaj, a tam nie ma ani autoIso, ani autoFlash. Włączam kiedy potrzebuję :)
one się chyba będą różniły dynamika tak?
dzemski : ja robie na półprogramie, ale chciałem zobaczyć jak on robi na full auto ;D wiec jbc to dla mnie też nie ma zbytnio problemu ;D
Za chwilę będzie fota według mnie klasa :P
dynamiką raczej nie, ale ilością szczegółów to już na pewno tak.
Bartek: daj jako załącznik do posta, a nie na imageshack.
okej, zawsze myslalem ze tu o dynamike chodzi ;D
no widzisz, całkiem miło.
dynamiką to się różni RAW od JPG ponieważ w JPG masz tylko 8bitów na jeden kolor, a w RAW przynajmniej 12bitów. Czyli o wiele więcej informacji jest w RAW.
A jak nacisne do połowy przycisk i będzie czerwone mrygać to nie robić foty nie?A jak się zielone pali to ok tak?
to tez jest w instrukcji ;P
jest okej :)
dobra zrobie OT moge powiedzcie ze moge
;)
mam doradzic bratu, lepiej zaproponowac mu tego olympusa, canon a590is czy moze sonego w125?
przejrzalem specyfikacje, najlepiej mi by pasowal canon, te tryby, preselekcja czasu i przeslony itd, ale jemu sie no nie podoba, zostaje sony i olympus. i teraz dajcie mi jakies argumenty bo ani z ta firma ani z ta nie mam styczności albo zaproponujcie mi cos innego ;)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
jak jest zielone to znaczy, że ustawił ostrośc, jak czerwone znaczy że nie
to jest w instrukcji,a le już pomoge ci, idziesz na latwizne :D