Jeszcze raz dzięki za opinie. Po radach postanowiłem wywalić tą fotę z Galerii. Jak dam radę zrobić ją lepiej to może wrzucę znowu poprawioną.
Dzięki rocco za komentarze w galerii i wszystkim innym na moim wątku.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Jeszcze raz dzięki za opinie. Po radach postanowiłem wywalić tą fotę z Galerii. Jak dam radę zrobić ją lepiej to może wrzucę znowu poprawioną.
Dzięki rocco za komentarze w galerii i wszystkim innym na moim wątku.
Pozdrawiam
Jako że wreszcie nastała pogoda (można było wyjść i zrobić kilka fotek), wrzucam kilka ujęć (macro) z pobliskiej łąki.
Bardzo proszę o opinie i komentarze co można poprawić:
18.
19.
20.
Witam!
Koń polny ładnie Ci zapozował, troszkę szkoda przepaleń na pierwszym zdjęciu.
Ale i tak moim faworytem jest umorusany traktor :grin:
Pozdrawiam
18 ładnie pokazany konik - przydała by się większa GO przy takim modelu i pochmurne niebo - co nie znaczy że mi się niepodoba
19 - tu mi brakuje hmm ostrości ? GO ? sam nie wiem, chyba że to celowo zrobiona miękkość fotki.
Ogólnie widzę poprawę:)
Konik na pierwszym robiony trochę w za ostrym świetle. I widać, że to chyba crop - za bardzo wyostrzony. Może za duży promień?
20 - najlepsza.
Fajna zabawa z GO - to dużo daje.
Jakim szkłem robione?
Pozdrawiam:)
Fajny ten traktorek, kolorooowy, hadeery mu niepotrzebne, sam w sobie jest przegięty :) Wróć z nim kiedyś :)
Dzięki Wszystkim za opinie:
Zgadza się - mam bardziej ostrą wersję, ale ta bardziej mi się spodobała.
Masz rację - chyba trochę przesadziłem z wzmocnieniem - miałem trochę za małą GO a chciałem wyciągnąć jak najwięcej.
Szkiełko w ostatnich to stałka ZD 35mm
Dzięki - wrócę z nim jak tylko będzie czas na "Gimpowanie" - dopiero poznaję ten program, więc jakakolwiek większa obróbka to dla mnie godziny zabawy z kompem (a czas to dla mnie towar deficytowy :-P).
Pozdrawiam Wszystkich
Kadry ok, ale ewidentnie technicznie zdjęcia musisz poprawić.
np. konik. zmiękczyć światło, zredukuje to odbłyski..
I uważaj przy obróbce.
I jeszcze kolory coś nie ten tego - zobacz na innym monitorze.
A mnie się ten HDR na traktorku podobał ( z lekką korektą góry) - za Wujkiem Fajne!
Taki saut'e jest bez wyrazu.
Konik mi sie podoba ... Nawet nie denerwują mnie te przepalenia ...
Mimo że nie denerwują to tak sie "w sobie" zastanawiam jakby wyglądał bez nich :)
Ale Tobie sie przynajmniej zdjęcie konika udało - nie to co mi :cry:
Kwiatek jakoś do mnie nie przemawia - nie moge znalezc z nim wspolnego kontaktu wzrokowego ;)