Wypuścili E-1 a potem długo, długo nic. I było źle.
Teraz co roku odświerzają linie E-4xx i E-5xx i też jest źle.
Nie rozumiem tego narzekania.
Wersja do druku
Wypuścili E-1 a potem długo, długo nic. I było źle.
Teraz co roku odświerzają linie E-4xx i E-5xx i też jest źle.
Nie rozumiem tego narzekania.
tyle modeli puszczają na ile rynek pozwala
Jak się sprzedawało 50 k rocznie to się wypuszczało 1 model na 2 lata, jak się sprzedaje 500 k rocznie to się wypuszcza 2 -3 modele w roku....
i tak do ilości sztuk to jest mniej nowych egzemplazy na 100 k sprzedanych niż przedtem:)
Nie widzicie tego?
Ja natomiast nie narzekam, ale martwię się że 520-tka to nowość i jak prawie każda nowość może być obarczona ukrytymi wadami, które wyjdą z czasem i dopiero po jakimś czasie zostaną one poprawione...
Szkło mi się podoba - na to właśnie czekałem. 18-36 mm... ach, moje marzenie :). To będzie następne szkło po 14-54, w jakie się zaopatrzę. A jeśli chodzi o nową puszkę, to spodziewałem się czegoś więcej. Liczyłem, że będzie przynajmniej jedna z tych rzeczy: uchylany ekran, więcej punktów AF i większy wizjer. Niestety nie ma żadnej...
Dobrze się dzieje... puchy ze stabilizacją będą tanieć... :cool:
liczylem na troche wiecej, nie ma zadnego sensu wymieniac 510 na 520
szkoda ze nie ma zmian w fokusie i w matrycy, bo ten 3 punktowy af w tej klasie to troche obciach
i na lepsze body przyjdzie nam czekac az minimum caly rok.... a tu sie pojawia body konkurencji nikona nastepca d80 i nastepca canona 40d
szkoda
jedynie nadzieja w nastepcy e3 ktory nie bedzie tylko kosmetyka tylko moze jakas wieksza inowacja
lub ze e3 spadnie ostro :)
ja nie rozumiem tego jojczenia !
W czym Ci wadzi 510 że chcesz go zmieniać na nowe body ?
Kupiłeś to chyba spełniał Twe oczekiwania ?
czy nagle 13 maja stał się jakimś tragicznym korpusem który nagle trzeba zmienić ??
Nie wiedziałeś kupując korpus, że ma 3 pola AF - czy zaczęło Ci to przeszkadzać jak wypuścili E3 ?
Skąd w ludziach taki pęd - wypuścili E 511 to zamienie body, o wypuscili E512 tydzień później to wymienie znów body, O kurcze a Nikon puścił D134 to może zmienie system...
myślę że nawet dobrze, że nie wiele się różni od 510 bo tak byś musiał sprzedać 510 i kupić 520 bo ma uchylny ekran, a za 3 miesiące byś kupił E 530 bo by mu zrobili matrycę 11 MPIX, z kolei w grudniu na E540 bo by dodali 6 pól autofokusa...
a tak... nie wiele się różni to i wymieniać korpusu nie trzeba :)
no nie pisza nic ze cos zmienili, jest pewnie ta sama co w 420
a konia z rzedem temu kto pokaze roznice w szumach miedzy 420 a 510
widzialem testy 420 vs nikon d70 w iuso 1600
to nikon szumi wyraznie mniej mimo ze to cmos i ma mniejszy banding
wiec nie spodziewam ze zadnej poprawy w 520 w stosunku do 510
choc nie chodzi o szumy
fajnie bylo by miec troche wiecej mega :) np 12 kiedys takie pogloski byly ze nastepca 410 be dzie mial juz 12 mega :)
510 to fajny aparat, ale ludziom ciagle malo dlatego jakby bylo wiecej bajerow to bym zamienil :)