...ja dodatkowo delektuję się dalekowschodnimi klimatami. :)
Wersja do druku
...ja dodatkowo delektuję się dalekowschodnimi klimatami. :)
To taka ciekawostka. Szwendając się po indyjskiej dzielnicy, wstąpiliśmy do hinduskiej świątyni Sri Srinivasa Perumal. A tam moim oczom ukazało się...
88.
89.
90. POLSKIE MLECZKO !!!
91.
92.
93.
To było zaskoczenie:mrgreen:
No to czas na jak dla mnie najpiękniejsze miejsce w Singapurze czyli w dzielnicy biznesowej Marina Bay. Po jednej stronie las wysokich biurowców należących do banków i firm ubezpieczeniowych a po drugiej unikalny hotel Marina Bay Sands czyli 5-gwiazdkowy hotel złożony z trzech wieży połączonych ze sobą "tarasem" na którym jest basen, bar i ogród. Hipnotyzujące miejsce, szczególnie nocą. Potrafiłem przesiadywać tam godzinami, i tylko pstrykałem, pstrykałem, pstrykałem...:mrgreen:
94.
95.
96.
97. Nazwa Singapur pochodzi od dwóch sanskryckich słów: singa (lew) i pura (miasto)
98.
99.
100. Jubileusz!!!:mrgreen:
Świetnie się z Tobą zwiedza te ciekawe zakątki świata.
Dzięki za komentarze:) Przechodząc przez hotel Marina May Sands dojdziemy do unikalnych ogrodów Marina Bay Sands. Piękne miejsce w który na chwile można odpocząć od miejskiego zgiełku.
101.
102.
103.
104.
105.
106.
107.
Cud, miód i bajka na tym świecie.
I do tego zdolnymi oczami stworzona(fotki).
Kapitalne foty, tak trzymaj:grin:.
Jeśli ktoś podróżuje budżetowo tak jak ja staram się to robić, i szuka punktu widokowego na na Singapur nie wydając przy tym 30$ za wjazd na szczyt luksusowego hotelu.
Chyba najlepszym wyborem będzie wieżowiec ION Orchard Sky. Gdzie za darmo wjedziemy na 56 piętro i bez limitu czasowego możemy sobie pstrykać ile dusza zapragnie.
Niestety przez szybę ale i tak warto. Dodaje link niech zostanie dla potomnych może ktoś skorzysta:)
http://www.ionorchard.com/en/ion-sky.html
108.
109.
110.
111.
Singapur to drugi po Szanghaju największy port morski na świecie.
Z dużą przyjemnością oglądam zamieszczone tu zdjęcia.
Ciekawe miejsca, ciekawe foty. :mrgreen:
96,100,103 super. Świetne wrzuty, relacja extra. Mleko mnie rozwaliło... :)