jak takie stadka są u Ciebie pokusił bym się o podejście nieco bliżej. na prawdę nic trudnego. trochę pod wiat,r cicho i jakieś dobre maskujące ubranie. dają się podejść na prawdę bardzo blisko :) fajne zdjęcia pokazujesz. pozdr
Wersja do druku
jak takie stadka są u Ciebie pokusił bym się o podejście nieco bliżej. na prawdę nic trudnego. trochę pod wiat,r cicho i jakieś dobre maskujące ubranie. dają się podejść na prawdę bardzo blisko :) fajne zdjęcia pokazujesz. pozdr
Oj dawno tu nie zaglądałem :-). Dziękuję za miłe słowo. Co do podchodzenia bliżej już dwa razy próbowałem, ale jak widać marnie się starałem, zwierzątka są bardzo czujne.
---------- Post dodany o 22:44 ---------- Poprzedni post był o 22:22 ----------
A teraz seria z przełomu roku. Takie "szersze" spojrzenie na ulice w moim miasteczku. Raczej nic ciekawego na tych fotkach się nie znajdzie, ale poczułem taką potrzebę uwywnętrznienia się :-)
89.
90.
91.
No i był sobie Sylwester
Mamy nowy Rok 2016
92.
93.
94.
95.
96.
97.
98.
99.
100.
101.
102.
103.
104.
105.
106.
107.
108.
109.
110.
111.
112.
113.
114.
prócz fajerwerków mało kreatywnie - wszytko z jednego poziomu oka a i sceneria taka zwykła - budynek z 103 ma ciekawą elewacje ; )
Fajne graffiti (zwłaszcza Breakout) i te budynki drewniane - usługi szklarskie, tkaniny. Chyba typowe dla regionu. Podobne widoki kojarzę z trasy :)
Same zdjęcia jakoś bez szału, jednak miejsca miło obejrzeć (nie tylko z google street ;) )
No cóż nie będę się tłumaczył z poprzednich postępków, wyszło jak wyszło, konstruktywna krytyka zawsze mile widziana :-) Poniżej kilka fotek, jeden obiekt z dziś.
115.
116.
117.
118.
119.
Widzę u kolegi okres fascynacji "rybką" :)
Ujęcia fajnie, ale fotografowałbym je zwykłym obiektywem- rybie oko jest szkłem na 30 zdjęć w roku :).
W całym fotograficznym świecie istnieje kilku ludzi, którzy umieją sensownie fotografować rybim okiem. Ty do nich nie należysz.
Żaden rozsądny człowiek nie porwałby się na fotografowanie architektury takim szkłem, bo to idiotyzm.
Jesteś tak zafascynowany tymi zaokrągleniami, że zupełnie nie dostrzegasz całej masy popełniach przy fotografowaniu błędów związanych z ekspozycją, kompozycją itp.
Powtórzę się - przedplan. W przypadku rybiego oka przedplan po trzykroć.