Słoneczniki ... 28 bomba ... nic dodac nic ująć :) i dobra jakość fotki :wink:
Zając nr.30 to crop - prawda ?? :lol::lol:
Natomiast zajączek nr.31 mi sie podoba ... pieknie wypatrzony :)
Wersja do druku
Słoneczniki ... 28 bomba ... nic dodac nic ująć :) i dobra jakość fotki :wink:
Zając nr.30 to crop - prawda ?? :lol::lol:
Natomiast zajączek nr.31 mi sie podoba ... pieknie wypatrzony :)
Dziękuje wszystkim za komentarze i ciesze się że się fotki podobają. Szczęście pomogło go wypatrzeć z daleka ;-) , polanka na której kicał jest położona wyżej niż miejsce z którego robiłem zdjęcia i dlatego aparat nie zamókł ;-). Zdjęcie 30 jak i 32 to cropy.Tair 300mm jest poręczny jak lufa od czołgu do tego zamglony i pochmurny dzień iso400 1/350s z ręki na stojąco, ciężko było ale jestem zadowolony, strzeliłem kilka fotek i już go nie było. Na fotce 32 mało go widać ale myślę ze ujęcie jest na tyle i ciekawe i zabawne że wartko je pokazać.
Pozdr
32
Ostatnie dwa ujęcia ciekawe ale trzeba popracować nad jakością.
Zdjęcia z początkowych stron wątku mi się nie otwierają:roll:
Dzięki za odwiedziny, były na innym serwerze, zrezygnowałem z niego i fotki poszły pa pa. Ale nic nie straciłeś, nic specjalnego tam nie było. :wink:
Ładny ten ptaszek.
Może troszkę podostrzyć?
Teraz lepiej z ostrością?
33a
34
coś mi się obiło o oczy o patkach gniazdujązych, ale myślę że ta fotka chyba się do tego typu nie zalicza. Jeżeli tak to przepraszam i usunę.
Zabawa z BW. Jak ją zgrałem z aparatu to pierwsze co mi wpadło do głowy to BW. Proszę oceńcie jak mi wyszło, jeżeli spaprałem to doradźcie co, bo o BW nie mam pojęcia.
35
Znacznie lepiej.
Boćki fajne, drugie też.
27-29 brakuje dobrego, ladnego swiatla przy czym
zdjecie 28 odpowiada mi najbardziej, jednak jest tam zdecydowanie za duzo zielonego
zdjecia futrzaka:
wiem, ze nie jest latwo podejsc drania, szczegolnie z krotkim obiektywem,
w 30 brakuje ostrosci i jakosc slaba,
31 - o wiele lepiej, ale (znowu) zielska za duzo
32 - jak wyzej
33 - dobre, chyba podostrzone, jakosciowo slabo, ladny kadr, jest jakies swiatlo
34 - ...
35- drzewa, droga, budynek wszystko zlewa sie w jednolita szara plame, nad niebem to trzeba troche popracowac, poprawic kontrast
rozgadalem sie, oczywiscie to tylko moje zdanie :)
Dziękuję za odwiedziny i komentarze, popracuje trochę nad ostatnią fotką drogi z bockami w BW i zamieszcze ją jeszcze raz.
Umieszczam tą fotkę w swoim wątku ponieważ po umieszczeniu w galerii jakoś straciła na jakości :-(
36
trochę pokombinowałem z fotką 35 (krzywe), proszę nie patrzeć na szczegóły bo są różnice miedzy fotkami (kable i kadrowanie). Chodzi mi w tym wypadku tylko o odwzorowanie BW. Które lepsze?
35a