Pokażesz?
Załącznik 229585
Jak widać na załączonym obrazku, dołu nie ma z czego dołożyć. Taki kadr. :???:
Wersja do druku
Pokażesz?
Załącznik 229585
Jak widać na załączonym obrazku, dołu nie ma z czego dołożyć. Taki kadr. :???:
@helmuth ... stawiasz mnie w trudnej sytuacji :). Chciałem sobie pomarudzić... :mrgreen:
No dobra...
Nie znam miejsca i nie wiem jakie kolory maja fasady budynków, więc w dużym przybliżeniu widzę to tak.
Załącznik 229588
Na lapach i monitorach TN będzie to uciekało w niebieski, ale robiłem to pod swój monitor na którym jest neutralnie.
Mam lapka z monitorem TN ale ta tonacja mi nie przeszkadza.
Kolory elewacji poprawne, podoba mi się niebo.
Lampy sodowe zmieniłeś w żarowe a budynki rozciągnąłeś w szerz. Ja to widzę i podejrzewam, że sporo tubylców też to zauważy. Czy to przeszkadza? Myślę, że wielu, nawet tubylcom nie. :mrgreen:
To jeszcze jedno:
Załącznik 229589
To ostatnie poszło w zieleń. Podoba mi się wersja paparapy. Zawsze mówię, że jedno zdjęcie to więcej niż 1000 słów.
Foteczka szczecińska bardzo ładna, mi nie przeszkadza żółty śnieg. Poprawiona przez paparaopę jest też ładna, bo więcej nieba z chmurkami, lecz korekcją troszkę zabrała jej wierności nocnemu (wieczorowemu) widokowi.
TJ
Też sobie grzebnąłem ...
Załącznik 229598
Orginał Helmutha całkiem fajny i gra świateł o różnym natężeniu gra tu ciekawą rolę. Poprawki natomiast przywracają rzeczywistość. bardzo podoba mi się w wykonaniu Bodzipa bo kolorystycznie wydaje mi się najwierniejsza rzeczywistości.
Dobrze mówisz- wydaje Ci się. :wink:
Nie żebym się nabijał, czy chciał Cię obrazić ale często sam autor zdjęcia ( i nie mówię tylko o mnie) podświadomie wprowadza jakieś poprawki, bo to co widzi wydaje mu się nienaturalne.
Następne z tego spaceru- park wieczorem.
Załącznik 229773