Aż dwa? No ładnie :wink:
Pięknie wyglądają, odrobinkę przeszkadzają mi liście w LG, ale pewnie nie było innej możliwości :wink:
Pozdrawiam
Wersja do druku
Aż dwa? No ładnie :wink:
Pięknie wyglądają, odrobinkę przeszkadzają mi liście w LG, ale pewnie nie było innej możliwości :wink:
Pozdrawiam
Chyba Wanilia cos w sobie takiego ma, co przyciaga nawet zimorodki...i to parami!!!!!!!! :wink:
Czy te zimorodki zostały upolowane w naturze? ;-)
Ptak w wodzie ładny ale zimorodki bardziej mi się podobają.
Jakoś tak po zjeżdzie we Wrocławiu miło się zrobiło więc poruszę temat "Iskania" :wink:
Świetne te małpy :) 1 i 3 naj :) Szczególnie poza na 3 :-P
Chłopiec bardzo sympatyczny i tutaj szkoda, że nie można było do niego inaczej podejść bo to rusztowanie z tyłu trochę odwraca uwagę. Iskanie małpek bardzo zabawne i przyjemne w odbiorze a pozycja małpki na 3 wyraża niekłamaną błogość.
Małpki wymiatają :)
Małpki świetne :)
Bardzo podoba mi się trzecie, przyczajony tygrys ;)
Rybacy na Sri Lance.
Wypływają w morze dwa lub kilka razy. Na 3 w tle szałas w którym odpoczywają.
Wanilio miła i sympatyczna, mam serdeczną prośbę postaraj się wstawiać zdjęcia na forum np. przez Imageshecka, czy jak mu tam, bo niestety nasz wstawiacz masakruje jakość. Niemniej zdjęcia klasa pierwsza i tylko Ci pozazdrościć podróży i okoliczności. Dawaj więcej , ale tak jak wskazałem:)
Super relacja z wyprawy i dobre foty, nie wszystkie lecą po jakości.
Małpie fotki świetne. :) Lubię futrzaki. :)
Z ostatnich wynika, że musza sie sporo nadźwigać zanim popłyną. Czy przypływ tam jest tak gwałtowny, czy z innych względów wyciagają na ląd łodzie?
Dzięki Wiejo za zainteresowanie :grin:
Przypływ jest bardzo silny, tak naprawdę wejście do wody dalej niż "do kolan" nie jest wskazane. Jeden znajomy na wycieczce nie wierzył- po wyjściu z wody pół twarzy miał jak befsztyk tatarski.
Ostatnio miałam okazję oglądać pokaz tańców flamenco. Próbowałam swoich sił w trudnych warunkach. Nie mam na myśli jedynie słabego oświetlenia i ruchu, ale też trudne warunki lakalu- był wypełniony po brzegi. Każdy mój ruch z aparatem wywaływał niezadowolenie oglądających. Czy klęczałam na schodkach, czy wstawałam na moment- ciągle było źle. Kilka zdjec udało mi się cyknąć.
Oto pierwsze. Ciekawa jestm Waszych opinii.:grin:
Mnie się podoba. :)
Klasyczny układ rąk, ładnie ułożony w kadrze. Widzę jakby przydymienie na zdjęciu. Czy to wynik obróbki czy tam było tak napalone? :roll:
Szkoda, że twarz częściowo zasłonięta ramieniem.
A mnie nie bałdzo. Brakuje spojrzenia, pan w tle też nie za bardzo. Obróbka kwestią gustu, ale sam kadr mi nie leży. Daj coś z fronta :)
Kolejne...
Bardzo ładnie.
Ramka be. Zdjęcie cacy :)
Wracam chwilowo na Sri Lankę.
Wrzucam dwie foty 1- praca przy koprze
2- zachwyciła mnie napisem na łodzi, kto czytał wiadomości z wątku o tym kraju, wie dlaczego.
Pozdrawiam i dobrej nocy :grin:
Pierwsze zdjęcie ma cudną kolorystykę! Trochę bym rozjaśnił, ale nie za bardzo, by nie stracić tych kolorów:)
A w drugim kadr mi się nie podoba - gdybyś obróciła aparat bardziej w prawo, pokazując wodę, wg mnie byłoby ciekawiej. Co o tym sądzisz?
1 Ma to coś!
:mrgreen:2 mi się podoba. Fajne kolory
Witam
Zdjęcie tancerki świetne. Gratuluję, tym bardziej, że wspominałaś o trudnych warunkach.
Pozdrawiam
Druga tancerka, sam nie wiem. Ten obcięty łokieć :roll:
Może w ogóle przyciąć lewą stronę ta, żeby nie było widać nawet dłoni? :roll:
Rzeczywiście może nieco prawej strony więcej byłoby lepiej....?
Co do pań tańczących to sporo ich czeka na obróbkę, ale mnie najbardziej podoba się ta, którą wstawiłam pierwszą. Ukrycie twarzy nie uważam za minus i wyjątkowo lubię ten kadr, ale to tylko moja subiektywna opinia. Mam jeszcze kilka portretów , postaram się wrzucić za niedługo. Może coś wpadnie Wam w oko. :)
Wrzucam na gorąco ptaszka z dzisiejszego dnia. Nie wiem co to za gatunek, może ktoś z kolegów/koleżanek podpowie co odwiedziło moją stołówkę?:grin:
Flamenco - ładne kadry, ładnie ułożone, nie przeszkadza mi brak twarzy na pierwszym - widać to, co w tym tańcu istotne - grację. Średnio podobają mi się jeśli chodzi o obróbkę - widać że były kiepskie warunki i nie dało się więcej wyciągnąć. Ramka oczywiście ble, zwłaszcza w pierwszym - ni przypiął, ni przyłatał.
Dzięki za wyjaśnienie powodu wyciągania łodzi tak daleko od morza. Oba kadry z tancerką flamenco podobają się. Trudno mi uzasadnić dlaczego ale jest to taniec pełen gestów, póz, spojrzeń niezwykle dynamiczny i kipiący temperamentem. Z filmów wiem, że wyzwala wielkie emocje i ma swoich zagorzałych fanów ogarniętych niemal kultem tego tańca, stad myślę, że taka reakcja jak robiłaś zdjęcia. Kadr kopra wygląda jak przedstawienie małej lokalnej manufaktury, skromny lecz dobitny. Łodzie na brzegu jakby tęskniły do kołysania sie na fali fajne. Ptaszek na sniegu sympatyczny ale nie wiem co to za ptak.
Zagraniczne znakomite z naciskiem na pierwsze. Udało Ci się stworzyć niesamowity klimat. Gratulacje. Drugie, to miejsce, które aż się prosi o to, by je poprawnie sfotografować i tu wykonałaś to, co wrażliwy człowiek winien uczynić. Co do ptaszka, to stawiam na kwiczoła:)
Dziękuję za wizyty :grin:
Kolejne z flamenco...
Pozwolilem sobie wrocic do "kopra m". Juz po raz kolejny. To, ze do galerii mozesz wstawic, to oczywiste, to, ze pełna klata wymiotła dokładnie-to tez oczywistość, ale jest po prostu tak nierealne, że wygląda jak malunek. Podoba się. Jest reportaż, czy to pojedynczy strzał?.