...to nie mogłem sobie darować i zrobiłem bardzo fajne i jak na mnie przystało, dopracowane foty.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Wersja do druku
Bardzo fajne wieczorowe kadry ;)
Futrzaki równie sympatyczne, jak wiosną. :)
Z nocnych najbardziej podchodzi mi pierwsze.
Tym razem "ptaki", wyłowione z gęstwiny :wink:
Dobre to ;)Tytuł pasuje do zdjęć;)2 śweitna:)
Ładne makro, świetnie pasuje ta winieta
Ale wypatrzyłeś te owoce magnolii, świetne:grin:
Dwa "rozne" ptaki, ale ciekawie wypatrzone :wink::lol:
Dzięki za wizyty i opinie :)
Teraz zdjęcie z galerii. Ponieważ nie ma zbyt wiele miejsca na dyskusję w galerii, postanowiłem je pokazać w wątku:
ratownicy
Wklejam też drugą wersję.
Żeby łatwiej było porównać, obie wersje w formie załącznika. Pierwszy- zdjęcie z galerii, drugi- wersja poprawiona.
Dodam, że helikopter był oddalony o 200-300m, dzień mglisty i ponury. Zapraszam do dyskusji :)
mi osobiscie to z galerii bardziej podchodzi
Zgodnie z sugestią k@czego, poprawiłem czernie i dodałem winietę aby trochę zamaskować gałęzie w LD.
Jakos nie umiem porownac.Klikam we fote-przenosi do galerii,klikam w druga-nie przenosi.Klikam znowu w pierwsza-znowu jestem w galerii.Fajny myk na podnoszenie ogladalnosci:grin:.Czy nie lepiej jak obydwie w formie zalacznika by byly-latwiej porownac.A jak bede chcial ocenic w galerii to przecie znajde w nowosciach.A tak patrze i widze na miniaturach dwie takie same foty-plagiat,czy przypadek?Teraz dopiero zakumalem ze to o to chodzi.:grin::grin::grin:
Wreszcie pogoda pozwoliła wyjść z aparatem. Szkoda, że w nocy :-P
Kiedyś już pokazywałem w galerii tą figurę/rzeźbę. Teraz miałem okazję obejrzeć ją i jej otoczenie w nocy.
Tyle wejść i żadnego komentarza? :???:
Trudno! Nie zacznę pokazywać nóg, cycków ani portretów :-P
Z pobytu na dworcu jeszcze jedna fotka (druga w galerii)
"Ptaki, wyłowione z gęstwiny" - muszę przyznać, że drugie zdjęcie rozbawiło mnie :)
"Z pobytu na dworcu" - ładnie, równiutko, fajnie wypatrzone miejsce :)
Mnie się bardzo podoba dworcowe ;)
pozdrawiam :wink:
Ale to był naprawdę malutki "ptaszek" :-P
Drugi "ptak" zdecydowanie lepszy. Pod wieloma względami. :-P
I rzeźba mi się widzi. Ona przedstawia? Psa? Czy inne stworzenie?
Helmuth!
Toż nie po chrześcijańsku, białkom takie ptaki pokazywać!:mrgreen:
Świetne:mrgreen::mrgreen: Tak pierwszy jak i drugi.
P.S.
Świntuch:-P
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
774.jpg ciekawie sfocona acz paskudna "rzeźba", jak widać i kicz można
uatrakcyjnić fotę mu ciekawą strzelając.
Coś Ci poradził? :grin:
Spadł pierwszy śnieg, postanowiłem wykorzystać drzewo rosnące tuż za oknem.
Nie żeby sobie zrobić jakąś krzywdę :-P ale żeby spróbować pofotografować ptaszki.
W lato, udało się "zachęcić" jedynie kosy. Tym razem są wróble i skorki. Udało mi się zawiesić kulę tłuszczu z ziarnem ale na razie sikorki jedynie tę kulę wyjadają a na gałęziach obok nie chcą posiedzieć. Nie to co wróble- te przylatują stadami i wyjadają również pokarm, który sypię z okna na gałęzie. Póki co, nie ma dobrego światła ale na razie ptaszki się przyzwyczajają. Może jak będzie więcej światła, będą już zadomowione :grin:
No i całkiem udana wrzuta,:grin: piszę co widzę:
776 - za mała GO i dzioba mu Rozmazałeś(za co??):grin:
777 - świetnie Złapałeś tego amatora śnieżnych kąpieli.:grin:
778 i 779 - co ten ptaszor kombinował? Coś w dziobie trzyma, tylko nie wiem co. Fajne kadry.
Pozdrawiam
Dopiero od niedawna mam 70-300 i jeszcze nie opanowałem GO dla bliskich (drzewo jest oddalone ok 2,5m od okna) obiektów. Poza tym światło było marne i miałem wybór- albo przesłona albo ISO. Wybrałem przesłonę- okazało się że nie najlepiej :-P
Wydaje mi się, że to nie kąpiel, tylko odgarnianie śniegu aby dostać się do pokarmu ale może się mylę :roll:
W dziobie trzyma płatek zbożowy, wygrzebany spod śniegu. Podsypuję, żeby je "zachęcić" :grin:
Witaj
Przysłona 7.1 - czasy ile bozia da ;)
Jeśli to możliwe poszukaj dalszego tła, karm słonecznikiem a będzie wiele ptaków. Drugie najfajniejsze.
Pzdr
Wystarczy mi jeden wątek :wink:Nie możliwe :-P
Drzewo rośnie przed oknem a ja z aparatem w tym oknie. Mogę tylko czekać aż któryś siądzie na odpowiedniej gałęzi :grin:
Dzięki za podpowiedź ze słonecznikiem. Ma być cały (w łupinkach) czy łuskany?
cały w łupinkach.
a masz dojście do gałęzi ? żeby gdzieś na obrzeżu zrobić im karmidełko ?
pzdr
Niestety nie mam dojścia. Jak to wygląda, widać w pierwszym załączniku. Udało mi się "zarzucić" kulę pokarmu na wysokości okna (po czterech próbach :-P). Jest kilka gałęzi, oddalonych nieco od środkowej gęstwiny i tam staram się podsypywać ziarno. Coś chyba z tego wyjdzie. Nie będą to takie cudeńka jak Twoje ale przynajmniej nie marznę :grin:
Na razie brakuje światła ale ćwiczę :wink:. Nie bardzo jeszcze wiem, jak się ustawić: czy czekać gdzie się ptaszek pokaże i tam go "łapać" czy raczej wybrać gałązkę i cierpliwie czekać aż tam usiądzie?
Jakie urocze ptaszki, biedne na zimie. 4. podoba mi się najbardziej :wink:
Helmuth do pelni sukcesu brakuje ci tylko swiatla z reszta sobie swietnie radzisz :grin:
To widać, znaczy że Ćwiczysz.:grin:
2 kapitalnie złapany, cały i wyraźny, no może troszkę go rozświetlić i pięknie.
Może tak:
Przed Załącznik 41345 Po Załącznik 41346
4 Poza dobrym kadrem, fota sytuacyjna kapitalna ... wygląda na przejedzonego tłuściocha.:mrgreen:
Ostatnie ptaszkowe bardzo ładnie złapane. Podawaj ptaszkom oprócz kuli sprasowane mieszanki ziaren są do kupienia w sklepach zoologicznych łatwo je podać jak nie masz karmnika, zwabisz w ten sposób inne ciekawe gatunki.