Dokladnie.
Tylko w makro z AF to sredni pozytek, sa ludzie ktorzy tego uzywaja, ale to zdecydowana mniejszosc.
pozdro
Wersja do druku
Ja mam Kenko, obecnie można kupić podobne tańsze Meike itp. AF działa z nimi całkiem sprawnie.
---------- Post dodany o 18:19 ---------- Poprzedni post był o 18:15 ----------
AF czasem używam, a czasem nie, zależnie od sytuacji. Niektóre motyle poruszają się stale i szybko np. paź królowej i nie wyobrażam sobie łapania na manualu a na AF spokojnie można złapać ostrość.
Wracamy na razie do gór.
Ponieważ wszystko wskazywało na to, że w przeciwieństwie do weekendu ładna pogoda utrzyma się przez większość dnia postanowiłem wczoraj wyruszyć na Babia Górę. Jak wyjeżdżałem spojrzałem jeszcze na cel - prawie idealnie czyste niebo tylko wierzchołek Babiej w niewielkiej chmurce :). Pogoda faktycznie się utrzymała, trochę słońca, trochę chmur, dopiero po południu pogoda się zepsuła i w czasie powrotnej drogi padał deszcz, dokładnie tak jak tydzień temu w Pieninach.
Na górę poszedłem czerwonym szlakiem z Przełęczy Krowiarki. Początkowo idzie się lasem szeroką ścieżką poukładaną z kamieni.
343.
Załącznik 127177
344.
Załącznik 127178
Babia Góra to masyw górski w Beskidzie Żywieckim składający się z wielu wierzchołków, grzbietów i przełęczy, Najbardziej znane to Sokolica, Kępa, Gówniak :shock:, Diablak a dalej przełęcz Brona i Mała Babia Góra.
345. Widok na masyw po wyjściu z lasu
Załącznik 127179
346. Dalej idziemy wśród kosodrzewiny
Załącznik 127180
347.
Załącznik 127181
348. Widok na Beskidy
Załącznik 127182
349. Gówniak
Załącznik 127183
350.
Załącznik 127184