no Panie Dmuchawce wszystkie bez ostatniego s-klasa. jakie szkiełko bo dużo GO jak na ZD35 ?
Wersja do druku
no Panie Dmuchawce wszystkie bez ostatniego s-klasa. jakie szkiełko bo dużo GO jak na ZD35 ?
Seria z motylkami bardzo fajna. Dmuchawce super: wyróżnia się 456 a 458 niewiele mu ustępuje. Najmniej przemawia do mnie ostatnie z serii.
Ostatnia seria bardzo przyjemna, super zdjęcia, szczególnie 456.
456 i 458, podoba mi się ;-)
456 - Fotka odsłania świat mikro - symetrie, dekoracyjność, logikę konstrukcji - to, czego idąc przez łakę nie potrafimy dostrzec. To może ujawnić, wynieść do rzeczywistości tylko fotografia makro.
Pawi ogon, naszkicowane z pełną ostrością, wyraźną kreską tylko niektóre piórka-pędzelki, co dla mojego oka jest zaletą, bowiem reszta rozcieńcza się w nieostrości, co jest niedopowiedzeniem, ale i kontynuacją, a nawet metaforą.
Jasne nóżki pędzelków korespondują z jasnym rdzeniem rozety, są rozdzielone od niego żółtymi nasionkami, obraz jest w ten sposób podzielony na strefy kolorem i formą, co pasi oko. Nóżki nasionek ledwie ledwie dotykają dna kwiatu, szykują się do lotu.
Wiele rytmu jest w tej fotce, no i wiatru, który porwał już część nasionek (nieważne, że dokonał tego dmuchnięciem autor).
Najdobitniejsze wrażenie, to co przyciąga oko, to dekoracyjność fotki.
Obiektyw pięknie pracuje, przede wszystkim lekuchno, bez wysiłku przenosi kontrast i ma niezły bokeh.
Najwyższe uznanie. Inne fotki w serii też są niezłe. Umiesz patrzeć.
Pzdr, TJ
Seria z motylkami świetna a szczególnie te które siedzą na mniszku. Druga seria z dmuchawcami w roli głownej fantastyczna.
Dziękuję za komentarze, w szczególny sposób TJ.
Odświeżam wątek. Znów zmiana klimatu. Tym razem kilka zdjęć koncertowych. To tarnowski Totentanz (grupa muzyczna) â Wikipedia, wolna encyklopedia, swoją drogą bardzo sprawny zespół "na żywo", jak ktoś będzie miał okazję ich usłyszeć to polecam. Zdjęcia zrobione wczoraj podczas koncertu w ramach Dni Wojnicza - małego miasteczka, blisko moich stron.
+ZD +ZD
461.
462.
463.
464.
465.
466.
467.
I jeszcze jeden kawałek kapeli z YT dla dodania klimatu:
http://www.youtube.com/watch?v=R2sCBSwj9DE
Witaj.
Świetne te koncertówki,podoba mi się zwłaszcza 463 - szał publiczności ;) oraz 464 - dalszy plan ciekawie nawiązuje do gł.motywu.
Pozdrawiam.
463 i ostatnie fajny pomysł na sklejkę tylko nie wiem czy ilość kończyn się zgadza :) jakoś nie mogę się doliczyć.
463 wymiata !