Kluczowe słowo podobno :-)
Dziwne, że najpierw odświeżyliby linię E-PLX, zamiast starszej E-PX.
Wersja do druku
Pytanie raczej czy jest sens utrzymywanie linii e-px w dotychczasowej formie. Puszki bardzo podobnej do świetnie sprzedających się e-plx. Może raczej zamiast e-px będą puszki w stylu gx/gxx/ghx.
Trzy nowe konwertery Olympusa: macro, fisz i szeroki kąt... przez wzgląd na zielony podpis pod moim nickiem napiszę tylko - WTF! Oly? - słowem komentarza.
43R oczywiście FT5
:(
Szkła SHG na przełomie lutego i marca 2011.
WTF? Po prostu dbanie o dochody... Target µ4/3 cały czas nie celuje tylko i wyłącznie w jakość obrazka, ale niewielkie rozmiary i możliwość zastępstwa kompaktu, z którego włąsnie konwertery znane są.
Dla mnie przydaloby sie, zeby podczas recznego ostrzenia - nie zajmowali wybranym fragmentem calego kadru, ale srodek, albo ktorys z rogow, a kadr zostawal widoczny...
To by bylo kolejne spore ulatwienie, przynajmniej dla tych co uzywaja, manualnych szkiel. Juz jakis czas temu o to prosili ludzie i na 43 rumors i na DP Review...
Cyfrowy dalmierz? No, dobrze kombinujesz :wink:
Czekam na 12mm i 50/2 macro od czasów anonsu i chwilę później zakupu GF1; obiecano pierwotnie na 2010...
Teraz myślę sobie, że chodziło o zrobienie z roadmapu naganiacza na korpusy.
Dobrze chociaż, że mam 14-150, jest OK o czym w super artykule napisano na fotografuj.pl
Przeczytaj jeszcze raz co mi odpisałeś i skonfrontuj to z drugą częścią njiusa o SHG szkłach.
Kupiłem Olka ze względu na tą jakość obrazka filtr aa itd itp - powtarzać nie trzeba, pieniądze jakby nie grały roli, mogłem sobie kupić GH2 albo XF300 ;) choć w BBC nie pracuję, wybrałem Olka ze względu na powyższe i... roadmap.
Teraz kupa. Dobrze, że nie spuściłem 14mm.
Wybrałem m/43 dla szkieł środka - nie najtańsze, nie najdroższe. Coś a 'la N***n kiedyś.
Nie interesują mnie szkła SHG bo: 1) będą drogie, 2) jak będą drogie tzn., że będą bezkompromisowe, 3) jak będą bezkompromisowe to muszą być... duże a te już miałem choć z inną nalepką/dupką ;)
No nic zobaczymy co zaproponują zamiast tych 12mm i 50/macro w 2011 - taki Oly 100mm f/4 macro SHG mógłby załagodzić sytuację.