Odp: Koriolan- zdjęcia rozmaite
Dziękuję za odwiedziny i krytykę :)
Patrzcie go, żyrafa o ośmiu nogach mu się nie podoba :). rzecz jasna bardziej klasyczne zdjęcie też udało mi sie zrobić, ale właśnie przez te dwie głowy i osiem nóg wybrałem takie ujęcie.
Kaczka, pelikan i czworonogie "sarny" zrobiłem na makasymalnej ogniskowej, trudno to było już inaczej wykadrować.
Mi też portreciki najbardziej się podobają, z zoo i ten z gitarą. Co do ośmionogiej żyrafy to przypomniała mi pięcionogiego słonia :shock: na szkolnej wycieczce, niestety aparatu nie miałem, a śmiechu było co niemiara :mrgreen:
1 załącznik(ów)
Wzgórze Tibidabo by night :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
Wzgórze Tibidabo by night :)
Podoba mi się :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Podoba mi się :)
No, aż korci żeby się dowiedzieć co jest w tej czarnej przestrzeni :)
Ok, ale ja jeszcze celowo wygasiłem cienie :)
Mam pytanie
przez przypadek przestawiłem ISO na 20 000 (dwadzieścia tysięcy). Zrobiłem kilka zdjęc które chciałbym w miarę uratować.
zdjęcia są prawidłowo naświetlone, ale bardzo mocno zaszumione, zwykłe odszumienie w LR niewiele daje.
Jakim trikiem można je trochę poprawić?
Kilkukrotny resize ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
Ok, ale ja jeszcze celowo wygasiłem cienie :)
A to ja to doskonale rozumiem, ale takie mam wrażenie patrząc na tą fotkę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
Mam pytanie
przez przypadek przestawiłem ISO na 20 000 (dwadzieścia tysięcy). Zrobiłem kilka zdjęc które chciałbym w miarę uratować.
zdjęcia są prawidłowo naświetlone, ale bardzo mocno zaszumione, zwykłe odszumienie w LR niewiele daje.
Jakim trikiem można je trochę poprawić?
Kilkukrotny resize ?
Niby tak, ale jak są kolorowe ciapki, to zmniejszanie niewiele tu pomoże. Może pokaż jedno z tych zdjęć, się ktoś na to rzuci i napisze co zdziałał.
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Niby tak, ale jak są kolorowe ciapki, to zmniejszanie niewiele tu pomoże. Może pokaż jedno z tych zdjęć, się ktoś na to rzuci i napisze co zdziałał.
Najlepiej RAW
Ok, wieczorem postaram się wrzucić.
2 załącznik(ów)
jednak nie wrzucę :)
W zamian jeszcze dwa zdjęcia.
Szukałem Tibidabo za dnia- wiaduktem z którego zrobiłem zdjęcie, przechodziłem wiele razy- ale nie mam..
Zwracam uwagę na wielkośc pliku z bańkami- ma ponad 1,5 MB a jest wygenerowany przy uzyciu tego samego preseta. Ilośc szczegółów robi swoje.