Łowik:
8336.
Załącznik 262382
Wersja do druku
Łowik:
8336.
Załącznik 262382
Świetny łowik. Myślę że za bardzo zgasiłeś światła. Czyżby nocna obróbka?
Wprawdzie obróbka nie nocna a wieczorna, ale masz rację - nieco zbyt ciemne. Nie mogę już edytować wczorajszej wstawki więc poniżej poprawiona wersja:
Załącznik 262404
No teraz jest dobrze. :)
Jak robię fotki w nocy, to weryfikuję je w dziennym świetle.
Praktyka pokazuje, moja praktyka, że przy świetle elektrycznym i mniejszej jego ilości często wychodzą właśnie takie "kwiatki".
Ja zwykle rzucam okiem na histogram i w razie potrzeby koryguję - widocznie w przypadku tego łowika z jakiegoś powodu zapomniałem.
Biegowiec osowaty:
Załącznik 262406
Słuszna praktyka, ale nie do końca ufam histogramowi.... :)
Bardzo ładny łowik. Ale bardziej podoba mi się pierwsza wersja. Druga jest jakby trochę przekontrastowana i pomarańcze są zbyt intensywne.
Dzięki za komentarze!
Kosmatek pospolity - chyba jeszcze nie do końca wysechł po deszczu:
8338.
Załącznik 262426
Miałem wczoraj przyjemność uczestniczyć w akcji wypuszczania wyhodowanego w niewoli niepylaka apollo celem jego reintrodukcji w Sudetach. Motyl ten jest krytycznie zagrożony wyginięciem i naturalnie w Polsce występuje praktycznie jedynie w Pieninach. Ekipa z Uniwersytetu Wrocławskiego stara się to zmienić.
8339 - trochę ładniejsze światło, ale podpisana strona motyla (wszystkie egzemplarze są znaczone).
Załącznik 262433
8340 - jaskrawe światło, ale za to strona niepodpisana
Załącznik 262434
8341
Załącznik 262435
Gratuluję ciekawej sesji fotograficznej!
Nie spodziewałem się że je podpisują. Zdecydowanie wolę 8340. Światło wprawdzie faktycznie ostrzejsze, ale matryca ładnie sobie z nim poradziła i przepaleń nie ma. Za to model nieoszpecony napisami. *339 oczywiście też bym pokazał wypisywanie numerów na skrzydle motyle to niezła ciekawostka.