Świetne te Hornety moim zdaniem trzecia i czwarta fota to najciekawsze ujęcia.
Wersja do druku
Świetne te Hornety moim zdaniem trzecia i czwarta fota to najciekawsze ujęcia.
Dzieki Panowie :-)
Zdjęcia robione były juz kilka lat temu, podczas corocznych pokazów lotniczych na Long Beach (Long Island).
Zawsze w ostatni weekend maja, w związku z amerykanskim świetem "Memorial Day", można pooglądać przelatujące nad głowa samoloty, siedząc sobie na plaży :-)
Jeszcze kilka fotek z tych pokazów
Black Hawk znakomicie uchwycony. Mam pytanie do Ciebie wuzet - skoro mieszkasz w NY miałeś może okazję zwiedzać lotniskowiec USS Intrepid? Jest tam kapitalne muzeum lotnictwa z takimi ''rodzynkami'' jak choćby SR-71 czy wahadłowiec Enterprise. Dla mnie byłaby to główna atrakcja tego miasta.
Tak byłem tam. Było to jedno z pierwszych miejsc w NY jakie zaliczyłem ... ale jeszcze za czasów przed fotgraficznych ;-) Kilka razy juz sie zbierałem zeby sie tam wybrać z aparatem, ale odstrasza mnie zawsze ilość ludzi jaka tam sie kłębi. Moze na wiosne jednak sie zdecyduje.
W tą sobote natomiast mam ambitny plan zaliczyć Waszyngtońskie National Air and Space Museum.
Nie ma sprawy. Jesli tylko wyjazd do Waszyngtonu dojdzie na 100 do skutku i jakaś fotka bedzie godna pokazania, nie omieszkam wstawić tu i tam :-)
Jeszcze w kwestii Intrepida, przeglądam właśnie katalogi na dysku i w sumie kreciłem sie czasem w jego okolicach, mam nawet troche fotek takich "z zewnątrz" ale nic wartego pokazania nie widze. Jeszcze pogrzebie ... ale dałeś mi w końcu "kopa" żeby sie zebrać i przy najbliższej okazji obfocić go.
Dzisiejsze Luftwaffe:wink:, nowy 747-8
i ,,stary" 747
pozdrawiam !
Pięknie Slawec, ale zaś nitów nie widać. Napisz kiedyś co Ty za lornete do aparatu podłączasz.Ode mnie takie NIC :mrgreen:
https://forum.olympusclub.pl/attachm...9&d=1363860750
Załącznik 84229