Nie mów, że te wagi ciężkie też ustrzeliłeś w Lubiszewie :mrgreen:
Perkozia rodzinka - słodka sielanka.
Wersja do druku
Nie mów, że te wagi ciężkie też ustrzeliłeś w Lubiszewie :mrgreen:
Perkozia rodzinka - słodka sielanka.
dzięki za odwiedziny
szczęśliwie udało się. pisałem gdzieś wcześniej, że w tym roku z dostępem do gniazd był problem. a złapać na otwartym akwenie rodzinkę kłopotliwe.
tym bardziej te zdjęcia cieszą również mnie:grin:
to byłby strzał roku. żubr w Lubiszewie. :mrgreen: chyba szybciej trafić tego z monopolowego z trawką:mrgreen:
miejsce jak najbardziej przewidywalne - Białowieża
Zaróno wagi (lis zdecydowanie mnie urzekł) jak i rodzina perkozów- bardzo fajne, nic tylko gratulować oka i umiejętności.
Rozpracowałeś te perkozy znakomicie. Zdjecie żabki też fajne, wprawdzie pokazane w jakimś innym kontekście, co do którego nie wnikam, ale jest miłe dla oka.
żuber dzik i lis extra. żabka bardzo fajna a Perkozy klasa sama w sobie. 588 cudo. program jaki był uparty taki został :( pozdr
chyba ostatnia wizyta z pływadełkiem w tym roku, ptaki rozlazły się po wodzie i jest kłopot
perkozy dorastają
590,
Załącznik 177774
591,Załącznik 177775
592,Załącznik 177776
Jesień idzie, bo abir kończy z pływadełkiem ;)
Perkozy piekne, bardzo podoba mi się 592
pewnie piękne wspomnienia
też na to liczę:)
kończy bo ma dość intensywne wakacje i do września prawdopodobnie nie zrobię żadnego zdjęcia (oprócz wakacyjnego bikini:-P)
miło:)
No cudo po prostu. Tak by się chciało pogłaskać :)
oj tak :D
mi od ostatniego tygodnia perkozy poza Abirem kojarzyć się będą z Suwalszczyzną :)
ile ich tam widzieliśmy to szok :)
cieszyły me oczy i uszy :) niestety tele nie miałam - a podpłynąć do tych gamoni nie szło bo dawały nura ;)
taaa - jak Ci się to uda - to wielki respekt ;)
toż to nura daje jak się zbliżysz na mniej niż 5m ;)
uwielbiam perkozie rodzinki - z ostatnich 592 mi najbliższe i rozczulające :)
foty ładne a wiadomości już mniej, brakuje ostatnio dobrych zdjęć na forum
podglądam sobie od jakiegoś czasu wątek OliOlgi z relacją z pięknych stawów milickich.
no i przypomniałem sobie, że też mam coś z tamtych terenów. potwierdzam, że ilość ptactwa jesienią jest tam imponująca.
czaple białe, tak żeby pasowały do zdjęć OliOlgi
593,Załącznik 180765
594,Załącznik 180764
595,Załącznik 180763
fajne, zgadzam się z Krzyśkiem, szukaj dalej bo jest na co popatrzeć
to by było niewskazane,
chciałem raczej potwierdzić Twoje wrażenia i obserwacje
---------- Post dodany o 07:51 ---------- Poprzedni post był o 07:49 ----------
na razie zostaje tylko sięganie do archiwum, nic nie focę przez całe wakacje
ale plany na jesień i zimę mam, i nie zawaham się ich zrealizować:)
Ileż gracji i wdzięku na zdjęciu 594. Pięknie :)
594 Mistrzostwo. !!!!!!!!
594 piękna baletnica :roll: Pod czas tygodniowego rejsu jachtem na Mazurach w ubiegłym tygodniu miałam przyjemność obserwować białe czaple. Piękne, pełne wdzięku ptaki. Niestety nie miałam odpowiedniego sprzętu by je uwiecznić :???:
I znowu te ptoki...... :wink:
591, 594 i 595 piękne.
Abir! Nie leń się... czekamy na następne. :D
Naprodukował tych kukiełek i to coraz bardziej realistycznych, niektóre pewnie zdalnie sterowane. :roll::mrgreen:
Brawo Abir, tak trzymać ! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
https://forum.olympusclub.pl/images/...quote_icon.png Zamieszczone przez petreq https://forum.olympusclub.pl/images/...post-right.png
Abir! Nie leń się... czekamy na następne. :grin:
jakoś nie mam weny, ani czasu nie wystarcza.
pociągnę jeszcze raz czaple białe.
dla henregopierwszego - te w locie to sterowane, ostatnia kukiełka jest stacjonarna:mrgreen:
596.
Załącznik 181789
597.
Załącznik 181790
598.
Załącznik 181788
Na 596 ten spadający żółty listek - kapitalne. I oczywiście cała trójka perfekcja. Nic nowego.
Wiesz, kupuję wodery. Nie myśl sobie.:wink:
Pozdrawiam.
Panie Abir, anteny im trochę zwisają, ale cała reszta super. :mrgreen:
Z ciekawości, gdzie wkładasz im bateryjki aby leciały ? :roll::shock:
Ty sobie kol. Abir jaja z nas robisz...? Przecież TAKICH zdjęć sie nie da robić!
To fizycznie nie mozliwe choćby te ptoki na zasilanie atomowe były i codziennie pióra prane miały by były tak białe...
598 przyjmuję, natomiast 597 to ewidentnie marionetka, wystarczy wyostrzyć monitor :mrgreen:
ale sprytnie te linki wymazuje ze zdjęć, nic nie widać, że kukiełki zawieszone do zdjęć :)
abir otwieraj szufladę i pokaż jakie jeszcze skarby tam chowasz! :)
bardzo Wam dziękuję
dobry wybór, uważaj na muliste dna:)
a listek też mi się podoba
anteny muszą być
bateryjki są pod pachami:mrgreen:
ptaki dużo czasu poświęcają na toaletę, więc ta czysta biel to ich zasługa
wiedziałem, że przedobrzyłem. szlak jasny by to trafił:grin:
tak oczywiście będą zdjęcia. tylko nie chce mi się tych rawów wołać. i czasu brak.