Pierwsze dwa... hmmmm... krzywe :???::-P Za to trzecie wymiata! Toć to takie prawdiwnie helmuthowe :mrgreen:
Wersja do druku
Pierwsze dwa... hmmmm... krzywe :???::-P Za to trzecie wymiata! Toć to takie prawdiwnie helmuthowe :mrgreen:
Trzecie, trzecie! Zastanawiam się, czy bez tego łuku u góry nie byłoby fajniej. Ale pewnie sam sprawdziłeś :D
Nie wierz im:-).
Najlepsze środkowe, chłód stali, samotność miasta i ciepło poranka. Nawet winieta pasi!
ps. a w tym trzecim ta czarna "ramka" z dołu mnie drażni, albo bym ją wyciął albo z góry dołożył drugą
pzdr
Pierwsze dwa zdjecia to ciekawa, odwazna i futurystyczna wersja tego oryginalengo budynku, natomiast trzecie....hm....ja tez mam do takich slabosc :-P
Podoba sie.
Odwroc trzecie do gory nogami, podciagnij kontrast, nasyc niebieski i wstaw do galerii ;)
no kreci, kreci :)
moze tak?
Kolorystyka- tak, łuk na dole jakoś nie :-P
Ja to widzę"w naturze" i wiem, że to łuk. Teraz widzę złącza płyt- już nie są proste- się wygły :grin:
Gdyby nie dyskusja o tym łuku, nikt pewnie by nie zwrócił uwagi na wygięte złącza ale ja to widzę i dlatego jednak mi to przeszkadza :roll:.
Dla mnie tez kolorystyka ok, ale calosc nadal odbiega od symetrii.
Kombinujcie dalej :wink:
Potnij na kawałki i złóż od nowa :D
Oj! Nie kuś! :-P
Taki skromny kwiatek na próbę :-P
Dziękuję :oops:
Pstryknąłem go w drodze na lotnisko. Była ładna pogoda, wybrałem się popatrzeć na samoloty, przez mój nowy nabytek :wink:
Jak zwykle było kilka osób z różnymi aparatami ale rozwalił mnie starszy pan, który w pewnym momencie zaczął coś grzebać przy swoim aparacie. Zacząłem mu się dokładniej przyglądać i moje zdziwienie był ogromne gdy zrozumiałem co robi:
Do samolotów jest daleko ale są dwa momenty, kiedy wystarcza krótkie szkło- kiedy samoloty lądują albo przejeżdżają (są przeciągane) po drodze kołowania, widocznej w tle na poprzednich zdjęciach.
Odległości można ocenić w programie Google Earth. Punkt widokowy, zaznaczony jest na zdjęci czerwoną kropką.
Ponieważ miałem dłuższą lufę :-P, udało mi się "złapać" dwa olbrzymy (A380 i B747) podczas startu, prawie w tym samym miejscu:
Można z grubsza porównać wielkość obu maszyn
Ponieważ punkt jest odwiedzany przez sporą ilość ludzi (jedni z aparatami inni chcą tylko popatrzeć), ktoś wpadł na pomysł, żeby na nich zarobić i zamontował płatne lunetki. Można przez nie popatrzeć i nie tylko :)
bardzo fajny pomysl z tymi olbrzymami, swietnie widac jak wielki jest A380 :)
Pan zabytkowy. :)
Kwiatek wolę zdecydowanie niż skrzydlate potwory. :-P
Pan "analogowy" używa filmów ze Schleckera.
5,99 pl za dwie rolki. Dobre i tanie:-).
ps. na kwiatki, trochę ostre słońce.....ostatni chyba najlepszy.
pzdr
No to teraz trochę ptaszków.
Z nową "lufą", mogę próbować ptaszki nie budując czatowni :wink:
Co prawda, nastawiam się na czaple (trochę ich tu jest)
Ale póki co, sprawdzam obiektyw na czym się da :grin:
Lufa straszysz...:lol::lol::lol:
W parku???
No gdzieś, kiedyś czymś trzeba postraszyć :cool:
No, to jest dobre wyjście ale najpierw trzeba się naumieć, posługiwać się tą "lufą" :???:
Z kfiotkiem ciężko się zdecydować, poza tym, że na pewno nie ten pierwszy.
Gawron drugi najciekawszy, nietypowe ujęcie, fajnie wypatrzone.
Nutrie bardzo fajne
Sympatyczne. :)
Poniosło mnie późnym popołudniem nad Men. Kiedy wyruszałem, wydawało się jasno (chciałem robić "nocne" zdjęcia wieczorem) ale przyszły chmury i momentalnie zrobiła się noc :grin:
Ale skoro już tam byłem...
Foteczki bardzo należyte, cieszą oko, wypieszczone, niebanalne, powłóczyste połyski pokazuja siłę autora i obiektywu. Też czuje się przestrzeń, monitor staje się oknem zaoferowanym przez helmutha, przez które z przyjemnościa oglądam kosmiczny FaM.
Pzdr, TJ