10 załącznik(ów)
Odp: lisiajamka przedstawia
Salvadhor nie hasałem na południu Maroka, ale parę zdjęć z Antyatlasu mam i pokażę :)
Abir ten burdel to kowal, zakład ślusarski i sklep :grin: Marokański bazar bywa podzielony na sektory, gdzie w jednej uliczce pracują sami stolarze robiąc od podstaw meble, w innej zaś ślusarze itd. Wszystko to na oczach klientów, przechodniów w atmosferze przepełnionej zapachem świeżego drewna, bejc, lakierów, krzątających się fachowców i terkoczących maszyn :grin: Gdyby zastosować europejskie przepisy sanitarne i bhp 3/4 Maroka przestało by funkcjonować :grin: Kilka zdjęć z berberyjskiej apteki gdzie można dostać przyprawy, naturalne specyfiki na wszelakie dolegliwości, afrodyzjaki też tak, tak :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
lisiajamka1
Salvadhor nie hasałem na południu Maroka, ale parę zdjęć z Antyatlasu mam i pokażę :)
Abir ten burdel to kowal, zakład ślusarski i sklep :grin: Marokański bazar bywa podzielony na sektory, gdzie w jednej uliczce pracują sami stolarze robiąc od podstaw meble, w innej zaś ślusarze itd. Wszystko to na oczach klientów, przechodniów w atmosferze przepełnionej zapachem świeżego drewna, bejc, lakierów, krzątających się fachowców i terkoczących maszyn :grin: Gdyby zastosować europejskie przepisy sanitarne i bhp 3/4 Maroka przestało by funkcjonować :grin: Kilka zdjęć z berberyjskiej apteki gdzie można dostać przyprawy, naturalne specyfiki na wszelakie dolegliwości, afrodyzjaki też tak, tak :grin:
niesamowite:shock:
Ciekawe fotografie. Fajnie by było, gdybyś każdej wrzucanej fotce nadawał nazwę związaną z jej tematem, a nie jakąś tam numerację.
Oglądający wiedziałby co ogląda.
Cytat:
Zamieszczone przez
lisiajamka1
/.../ parę zdjęć z Antyatlasu mam i pokażę :)/.../
Czekam i ja, dzięki za wyprawę.
12 załącznik(ów)
Świetna seria. Widoki bardzo urokliwe. Aaaaa, tak ogólnie dlaczego wciąż ten wątek jest w dziale dla początkujących :???::roll::?:
14 załącznik(ów)
Dziękuję za wpisy i odwiedziny :grin:
Gór Antyatlas ciąg dalszy :) Okolice miasteczka Tafraoute. Meczety i wille nowobogackich marokańczyków wkomponowane w wielkie granitowe skały tworzą niezwykły krajobraz. Na ostatnim zdjęciu tadżine typowe naczynie do gotowania i podawana na stole tradycyjnych smakowitych marokańskich potraw. Kurczak lub jagnięcina z warzywami, migdałami i przyprawami, pichcona wolniutko na węglu drzewnym - pycha :)
Zdjęcie nr 7 z tej serii jest świetne - to z uliczką, dziewczyną i górą w tle.
Co jest na ostatnim zdjęciu ?
Na ostatnim zdjęciu tadżine typowe naczynie do gotowania i podawana na stole tradycyjnych smakowitych marokańskich potraw. Kurczak lub jagnięcina z warzywami, migdałami i przyprawami, pichcona wolniutko na węglu drzewnym - pycha :grin:
A wiesz, myślałem że to lampy jakieś :mrgreen: