Witam.
Zakupiłem nowego E-PL3 i jest mały problem. Po każdym wyjęciu aku resetuje się zegar i data. Brak podtrzymania pamięci? Jakieś propozycje?
Wersja do druku
Witam.
Zakupiłem nowego E-PL3 i jest mały problem. Po każdym wyjęciu aku resetuje się zegar i data. Brak podtrzymania pamięci? Jakieś propozycje?
Miałem/mam podobnie jak mój aparat wrócił z serwisu. Tam mi wgrali najnowsze firmware, być może to jest przyczyna. Obiektywy też gorzej pracują.
Zdarzyło się to tylko raz (zegar i data), przy drugiej wymianie baterii już błąd się nie powtórzył. Zobaczę jak to będzie dalej.
Ma ktoś jakiegoś pomysła:|
Boguś chyba Cię posłucham ale poczekam do września...
Tylko czy to podlega reklamacji? Jezeli w opisie nie ma mowy o podtrzymaniu pamięci to może z tym byc problem ale z tego co piszecie wynika,że wczesniej nie bylo z tym problemu wiec pewnie powinni to uwzglednic. Sam mam aparat bez podtrzymania pamięci i jest to niezmiernie irytujace.
Masz rację. Na "starym" firmware - wszystkie moje obiektywy z m4/3 po skierowaniu na obiekt, powolutku same doostrzały obraz. To było m.in. powodem tak błyskawicznego ostrzenia maluchów. Po zmianie firmware na najnowsze, ta właściwość zniknęła, a aparat z obiektywem / obiektywami (bo dotyczy to wszystkich) ostrzy wyraźnie wolniej.
Na razie mi to nie przeszkadza, a objaw braku podtrzymania baterii wystąpił tylko raz. Zresztą nie potrafiłbym udowodnić, że układ działa wolniej - to w zasadzie tak jak ruscy milicjanci określają prędkość delikwenta ...
Olympus nigdy tego nie robił.Cytat:
- Grisza, jak jechał ?
- bzzzzzzz
- a jak miał jechać ?
- pyr pyr pyr