a kszyki okazują zainteresowanie ?
Pzdr
Wersja do druku
z 661-ego swietne z kaczucha na galezi
Z bekasami raczej numer nie przejdzie. Najlepiej poczekać aż będą samice siedzieć na jajkach. Wtedy samce siadają na dogodnych miejscach obserwacyjnych np. słupki ogrodzeniowe. Wyczajasz słupek, stawiasz budę i ...jak się uda :-)
Z niedzielnego wypadu - dzięcioł czarny, był dość daleko, ale wiem, że w okolicy jest nie jeden i jeszcze się na nie zasadzę:)
Piotrze, a nie opieprzał Cię za wejście na jego terytorium? Jeżeli byłeś blisko dziupli to powinien Cię nieźle obsztorcować. :-)
Kurczę, a mi dzisiaj tak maniunia sikoreczka wpdła na szybę... i wyciągnęła nózki na parapecie :cry: Chyba to delikatne ptaszyny są, bo 2 raz taki cóś mi się przytrafiło...
Ano, delikatne i wrażliwe na stres. Jak wpadnie czasem do pokoju, to przy próbie złapania i wypuszczenia zdarza się, że serce im nie wytrzymuje. :-(
W mej okolicy miałem parę lat wstecz do czynienia z Dzieciołem Czarnym ,natrafiłem zimą na pniak dosyć mocno rozdłubany i żadnych śladów dookoła. Pewnego dnia zauważyłem właśnie ,Dziecioła Czarnego
niestety nie mam go tak pieknie uwiecznionego jak w Twoim wykonaniu
Gratuluję
pozdrawiam
Piękny model. Z ciekawostek, między innymi w ten sposób magazynuje pokarm, umieszcza szyszki w otworach w pniach drzew:).
Wygląda jak z karabinu pocisk wystrzelony i wbity w drewno :)