1 załącznik(ów)
Odp: KAP - fotografia latawcowa
Ło matulu, ale super jakościowe fotki, muszę przyznać że słyszałem o Gopro ale teraz jestem naprawdę pod wrażeniem.
Ja ostatnio próbowałem trochę podrasować fotki z mojej kamerki SD na kasetę :grin: rozdzielczość PAL :twisted:.
użyłem ICE aby połączyć ok. 80 takich fotek niskiej rozdzielczości z wysokości ok. 120 metrów oto rezultat:
Załącznik 68871
(wieś Niekłonice, kruszarnia gruzu z jeziorkiem i ogródki działkowe na dalszym planie)
Klatki zgrane z kasety w większości są trochę rozmyte, ale ICE mimo tego sobie ładnie radzi ze składaniem, polecam.
Cytat:
Zamieszczone przez
shadowed
Ło matulu, ale super jakościowe fotki, muszę przyznać że słyszałem o Gopro ale teraz jestem naprawdę pod wrażeniem.
Pamiętaj że są GoPro i GoPro :) ten jest zdaje się Hero2 (patrząc w EXIFa) czyli w/g producenta "Profesional" czyli 11 kontra 5 Mpixeli w zwykłych GoPro. Gdyby nie fiszaj to już by i u mnie latał.
Odp: KAP - fotografia latawcowa - wymiana doświadczeń
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Pamiętaj że są GoPro i GoPro :) ten jest zdaje się Hero2 (patrząc w EXIFa) czyli w/g producenta "Profesional" czyli 11 kontra 5 Mpixeli w zwykłych GoPro. Gdyby nie fiszaj to już by i u mnie latał.
Fisheye w GoPro mozna latwo wymienic (podobno, gdyz nie probowalem) na inny obiektyw. Np. cos z tego sklepu obiektywy GoPro. Podobno jest przyklejony klejem ktory mieknie po podgrzaniu i obiektyw daje sie wykrecic. Przed podgrzaniem trzeba zdjac przednia czesc obudowy ale to jest latwa procedura. Na razie nie nosze sie z zamiarem takiej konwersji bo aparat nie bedzie sie miescil do swojej wodoszczelnej obudowy, bez zdjecia oslony obiektywu. Jak kiedys zaopatrze sie w drugi to moze zmienie obiektyw na zwykly. Pozostaje tez prostowanie fotek w kompie probka TUTAJ. GoPro ma kilka wad nad ktorymi trzeba sie zastanowic przed zakupem. Jest w pelni automatyczny i brak ustawien kompensacji ekspozycji, nagminnie przeswietla zdjecia w kieruku ciemnych obiektow np. lasu. Balans bieli tez nie jest zachwycajacy. Migawka jest podobno typu rolling shutter wiec czasami zjecia wychodza znieksztalcone jak aparat sie porusza, trzeba stabilizowac np. picavet. Szumy przy slabym swietle sa bardzo widoczne i nieprzyjemne nie do zaakceptowania moim zdaniem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Blueion
Fisheye w GoPro mozna latwo wymienic (podobno, gdyz nie probowalem) na inny obiektyw. Np. cos z tego sklepu
obiektywy GoPro. Podobno jest przyklejony klejem ktory mieknie po podgrzaniu i obiektyw daje sie wykrecic. Przed podgrzaniem trzeba zdjac przednia czesc obudowy ale to jest latwa procedura. Na razie nie nosze sie z zamiarem takiej konwersji bo aparat nie bedzie sie miescil do swojej wodoszczelnej obudowy, bez zdjecia oslony obiektywu. Jak kiedys zaopatrze sie w drugi to moze zmienie obiektyw na zwykly. Pozostaje tez prostowanie fotek w kompie probka
TUTAJ. GoPro ma kilka wad nad ktorymi trzeba sie zastanowic przed zakupem. Jest w pelni automatyczny i brak ustawien kompensacji ekspozycji, nagminnie przeswietla zdjecia w kieruku ciemnych obiektow np. lasu. Balans bieli tez nie jest zachwycajacy. Migawka jest podobno typu rolling shutter wiec czasami zjecia wychodza znieksztalcone jak aparat sie porusza, trzeba stabilizowac np. picavet. Szumy przy slabym swietle sa bardzo widoczne i nieprzyjemne nie do zaakceptowania moim zdaniem.
OK, przekonałeś mnie ;) nie będzie latał
Świetne fotki Blueion. To zakrzywienie ma swój urok.
Pozdrawiam
1 załącznik(ów)
Póki co - pierwsze zdjęcia z latawcowania nad Isladnią.
Photo by me & Przemek Łasecki.
Cytat:
Zamieszczone przez
icelander
Póki co - pierwsze zdjęcia z latawcowania nad Isladnią.
Photo by me & Przemek Łasecki.
Witaj Icelander. Czekam na więcej , ale może jak już się rozejrzysz i rozpakujesz. Jedna z niewielu sytuacji zdjęciowych, gdy szeroko baardzo pomaga. Zwis swobodny?
1 załącznik(ów)
Proszę bardzo! Mam tego więcej.
Gulfoss.
Foto by Michał Banaś & Przemysław Łasecki
Cytat:
Zamieszczone przez
icelander
Proszę bardzo! Mam tego więcej.
Gulfoss.
Foto by Michał Banaś & Przemysław Łasecki