Gdybyż to było takie proste :)
Jaka tam arystokratyczna!
Natrętnie żebrze a ten opiekun to towarzysz tej pani, od której chce wyżebrać kawałek chleba.
Załącznik 170670
A może to było ciasto? Zawsze to smaczniejsze niż korzonki :grin:
Wersja do druku
Gdybyż to było takie proste :)
Jaka tam arystokratyczna!
Natrętnie żebrze a ten opiekun to towarzysz tej pani, od której chce wyżebrać kawałek chleba.
Załącznik 170670
A może to było ciasto? Zawsze to smaczniejsze niż korzonki :grin:
Przedwczoraj trafił mi się kos, który postanowił kilka metrów ode mnie poszukać robaczków. Skorzystałem z okazji i zrobiłem kilka fotek.
Nie jestem jednak zadowolony, wydaje mi się, że ptak nieostry.
Zastanawiam się czy BF, czy ja nie trafiłem i ptaszek nie zmieścił się w GO?
Załącznik 170827
Nie szukaj dziury w całym, ptaszor świetny. :mrgreen:
Bo to najlepszy z całej serii, popatrz na tego:
Załącznik 170828
Ten tez fajny, ale jakbym patrzył na niego po pierwszym półlitrze. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ważne, że trawę wyostrzyłeś. :roll:
Te nutrie są niesamowite:grin:.
To jest samiczka kosa.
Nie jest tak źle z ostrością na tym zdjęciu.
Zawsze można zrobić jakiś prosty test na BF. Patrząc na trawę, głębia ostrości jest bardzo płytka i raczej ptak w całości się w niej nie zmieścił.
Kos jest stosunkowo duży i przy małej odległości od modela i takiej przysłonie, trudno jest go zrobić całego w ostrości.
Są wręcz bezczelne :)
Czasami wyłażą na brzeg jak tylko zobaczą ludzi. W ten dzień, jedna podeszła do mnie obwąchała aparat (trzymałem nisko) jakby sprawdzała czy nadaje siędo jedzenia :)
Ło matko! Wiem, że kos ale czemu napisałem szpak?
Już poprawiam :D
edit
Wiem że GO była ok. 5 cm a ptak dość ruchliwy, może dlatego przestrzeliłem :roll:
Jak zaczynałem bawić się w fotografowanie ptaków, to większość moich zdjęć wyglądała identycznie, dopiero po kilku godzinach śledzenia modeli przez obiektyw zacząłem trafiać z ostrością, im dłużej obserwuję przez obiektyw konkretny gatunek, tym dokładniej jestem w stanie przewidzieć jego ruchy, bo są one przewidywalne i charakterystyczne dla każdego gatunku.
---------- Post dodany o 22:34 ---------- Poprzedni post był o 22:30 ----------
Właśnie zastanawiałem się, czy są agresywne? Pamiętam z dzieciństwa jak ugryzła mnie w rękę:).
Myślę, że właśnie tak było.