Osobiscie uwazam (a tez z nimi troche poplywalem jak jeszcze zatoki mi pozwalaly), ze to bardzo wdzieczne ptaki, i najlepiej je z plywadelka robic :)
pozdro
Wersja do druku
a widziałeś jak wygląda :roll:
ja chyba nawet jakbym miała na to kasę to bym nie zainwestowała ;)
no chyba że bym miała jeszcze kasę na pomocnika niewolnika (zwał jak zwał) który by tego kolosa nosił ;)
niemniej dzięki Muminkowi dane mi było cyknąć tym cackiem kilka kadrów na wschodzie słońca na zlocie OlyTalibów :)
i to mi do szczęścia w zupełności wystarcza :D
Pływadełko i inne wynalazki już są prawie gotowe, pozostało czekać na troszkę cieplejszą wodę, bo niestety starość nie radość:-P
No z tym noszeniem to chyba największy problem, jak się ma jeszcze dwa razy tyle gratów na plecach:grin:
Puchate jeszcze będą, tak ładnie pozowały, że spędziłem z nimi kilka dni.
To może dla przypomnienia takie bardziej typowe.
Z daleka może się wydawać, że szpak jest czarny, ale wystarczy obejrzeć go z bliska i zobaczymy jak pióra mienią się zielenią i fioletem, dodatkową ozdobą są perłowe plamki.
258.
W okresie lęgowym ptaki stają się bardziej jednolite w ubarwieniu, są prawie czarne, bardziej wyraziste plamki pozostają jedynie u samic.
259.
Poniżej samica zmęczona wysiadywaniem jaj, oczywiście rodzice dzielą się tym obowiązkiem.
260.
261.
Poniżej widać wyraźną różnicę, samiec jednolite ubarwienie i niebieskawa nasada dzioba,
262.
samica bardziej kropkowana i nasada dzioba w kolorze cielistym.
263.
Poniżej owoc tego związku:).
264.
Pozdrawiam
Piękne te Twoje foty.
Śliczne. :mrgreen:
To są te co mi z ogródka czereśnie i wiśnie wyżerały ??? :cry::mrgreen:
Piękne. Może zacznę odróżniać wróbla od mazurka i młodego szpaka dzięki Tobie.
No ja sie tak doprawilem ;)
Mialem zapalenie zatok niedoleczone, i sobie jednego roku wczesna wiosna poplywalem, to mnie pozniej tak wzielo ze ropa to z kazdej mozliwej dziurki w glowie leciala ;)
Od tego czasu niewiele brakuje i nawrot zatok mam, dlatego jak juz plywam to w lecie jak przyjemnie w wode wejsc ;)
Ladna seryjka ze szpaczkami, nawet bardzo :)
pozdro
Skąd ściągnąłeś takie fajne zdjęcia?!? :]
Piękna szpakowa seria. Dzięki Tobie wiem jak wygląda pogwizdująca banda wyżeraczy owoców :-P
Super seria.
cudowna seria edukacyjna - zastanawiam się które mi się najbardziej ;)
ale chyba puchate maleństwa owoc miłości ;)
pięknie się skomponowały :)