Ciekawie opisujesz swoja podroz a zdjecia zamkow ladne.
Wersja do druku
Ciekawie opisujesz swoja podroz a zdjecia zamkow ladne.
Leniwa jestem, wiec niewiele pisze, ale ogladam i czytam z zapartym tchem.
Kontarsty w tym kraju sa zabojcze.
Zdjecia z podrozy zarabiste. Przyznaje, ze pierwszy raz odwiedzam Twoj watek, ale jestem oczarowany. Portrety dzieci super. Mam pytanie, czy cos w zamian im oferowalas?
Niektóre dzieciaki chętnie pozowały, żeby sobie tylko z nami pogadać/pochodzić za nami.. Ale to zdecydowana mniejszość. Niektórym wystarczało też pokazanie zdjęć na wyświetlaczu LCD (większość Etiopczyków nie ma luster, więc to nie lada atrakcja zobaczyć jak się wygląda ;) ). Spora część niestety chciała za to pieniądze, ale na szczęście wzięłam z Polski dużo naklejek, maskotek i innych gadżetów i to właśnie zazwyczaj załatwiało sprawę.. o dziwo nawet w przypadku dorosłych! :D
Moze dlatego, ze rola doroslych i dzieci w tamtym niestety realnym swiecie jest w pewnym miejscu (sensie) zatarta. Odpowiedzialnosc za rodzine niejednokrotnie spoczywa na barkach dzieci..... Gratuluje Ci wyprawy i zdjec..tylko pozadzroscic. Pozwole sobie sledzic Twoj watek.
Pozdrawiam
No i proszę, proszę jaki świetny reportaż można zrobić!
Fajnie się tu zagląda, Brawo za foty i opisy!
diveata poproszę więcej!
Pozdrawiam
Ja
Super zdjęcia i bardzo ciekawie opisujesz!!! :) Ech... jaki kontrast... taki biedny kraj i "wypasione" słupy z UNESCO.... :shock: