-
Ładne te stacki z polowania - nieźle powyginało tą ogrodnice... Taki los... Biegowiec też mi się podoba.
Ciekawy maluszek na 8012. Co do 8003 to też bym strzelał w Agonum - nawet jeśli celnie to do gatunku ze zdjęcia chyba się nie da...? Zawsze możesz spróbować na stronie entomologicznej. Na muchach jednak za ostre światło... w słońcu lepiej chyba odpuścić lub zacienić modela...
-
2 załącznik(ów)
Dzięki za komentarze!
Jakaś gąsienica której gatunku nie zidentyfikowałem. Nie mogłem się zdecydować - lepiej w prostokącie czy w kwadracie?
8016.
Załącznik 261180
8017.
Załącznik 261181
-
Nie jestem fanem gąsienic ale wolę prostokąt... żeby miała miejsce na wyprostowanie się;]
-
1 załącznik(ów)
Dzięki za opinię!
Trzyszcz piaskowy:
8018.
Załącznik 261198
-
Rewelacja! Tegoroczny? Jaka odległość od bohatera zdjęcia?
Światło, kadr dla mnie bez zarzutu;] Piękna bestia.
-
Z minionego czwartku. Odległość w/g danych EXIF 34.5cm. Trafił mi się jakiś mało płochliwy egzemplarz - dzień był słoneczny więc po zrobieniu kilku zdjęć postawiłem koło niego torbę aby go zacienić. Nie uciekł i pozwolił mi zrobić całą serię zdjęć w zdecydowanie lepszym świetle. Niestety gdy zacząłem szykować się do sekwencji do stacka znudził się i odbiegł - a potem nie dał już się podejść na odległość zdjęciową.
-
1 załącznik(ów)
Szeliniak sosnowy:
8019.
Załącznik 261221
-
1 załącznik(ów)
8013 - 8015 - bardzo fajne ujęcie. Tylko stack się trochę rozmazuje na granicy liścia i włosków / nóg.
8018 - super ciekawy okaz.
8019 - uwielbiam ryjkowce.
Ode mnie dzisiaj również ryjkowiec - słonik orzechowiec - stack z 4 klatek.
8020
Załącznik 261224
-
Bardzo dobre zdjęcia ryjków. Na 8019 bardzo mi odpowiada głębia ostrości - nie za duża, nie za mała, prawie idealna. Z resztą na 8020 też głębia w sam raz.
-
Ileż pięknie sfotografowanych maleństw, aż miło oglądać :) Gratki Marku za trzyszcza piaskowego :)