Świetne ujęcia. Bardzo podobają mi się łagodnie nachodzące na siebie pastelowe barwy tła które jeszcze podkreślają główny motyw zdjęcia.
Wersja do druku
Świetne ujęcia. Bardzo podobają mi się łagodnie nachodzące na siebie pastelowe barwy tła które jeszcze podkreślają główny motyw zdjęcia.
383. BokochódZałącznik 234092
Bardzo przyjemne makro akcji.
384. Prawdopodobnie ten sam bokochód, tym razem z upolowaną zażartką.Załącznik 234234
Straszny żarłok ;)
Straszny, ciągle w rumiankowej restauracji, tylko stoliki i potrawy zmienia :grin:
385.
Załącznik 234309
386. Na deser drogosz żałobny :)
Załącznik 234308
Piękne te kadry bokochoda w akcji.
Dzięki wyszomirze :)
387. Plażing smażing :grin:Załącznik 234386
Powinien mieć nazwę bokochód nienasycony chyba, że to różne osobniki. Drogosz żałobny niczym amerykański niewidzialny myśliwiec. Pasikonik w ładnej scenerii. Świetne zdjęcia.
Dzięki :)
388. Lśniś (Heliophanus sp)Załącznik 234410
389. Modraszek ikar :)Załącznik 234426
Modraszek piękny.
Macie zdrowie do tych robali... Próbowałem kiedyś sam ale jakoś takoś mi przeszło.
Robale są wredne, mogą skoczyć do gardła i przegryźć aortę.... Jakiś skakun czy inny krwiopijca:wink:
Ten żarłoczny pająk od lisiejjamki, to w kagańcu powinien chodzić w czasie sesji :mrgreen:
Faktycznie pająk ten wygląda jak maszyna do uśmiercania i do tego przybrał pozę wieży oblężniczej. Motylek wraz z otoczeniem złagodził odbiór poprzedniego zdjęcia.
390. Moje jeszcze cieple słoneczko :grin:Załącznik 234477
Arcyciekawy moment fachowo ukazany.
Dziękuję za odwiedziny i komentarze :)
391. Pierwszy w tym sezonie qń :grin:Załącznik 234497
Qń doskonały, strach pomyśleć jakie będą kolejne ;)
Ze słońcem gorzej. Może trochę za ostre, może za doskonałe, ale przeciętnie zdolny grafik stworzy taki obrazek w pięć minut i nie będzie potrzebował ani prawdziwego słońca, ani prawdziwych chmur. Tak umiera fotografia :(
Ma rację na tym jeszcze można posiedzieć i się pobujać. Jak się rozkwitnie i przeobrazi to Qń będzie to raczej omijał. Fajny kadr.
Dzięki serdeczne panowie :)
Co do słońca pełna zgoda, sztucznie wygląda, ale tak ostre i kontrastowe jest nawet w surowym pliku. Co do fotografii jestem większym optymistą :wink:
Paśnica tarczówkowa :)
392.Załącznik 234587
393.
Załącznik 234586
394.
Załącznik 234585
O ja piernicze, ładne. Jak byłem dzieckiem to dziadek mi mówił, że te żółto-brązowe to muchy stajenne. Gryzą wrednie jak bąki.
Gardło @Krakman (a) zagrożone :mrgreen:
Mucha świetna, dla mnie jeden z lepszych robaków tutaj!
Według mnie to nie ta mucha o której myślisz . Tamta, nazywana przez nas końska mucha miała wieki łeb i ciemne skrzydełka złożone równolegle wzdłuż tułowia... ta potrafiła boleśnie użreć.
Załącznik 234595Foto - Google
Ale może oba mamy rację......
Sorry za wtręt.:wink:
Wszystkie tzry ostatnie bardzo fajne, ze wskazaniem na 393.
395. Isturgia arenacearia :)Załącznik 234750
Bardzo ładne światło i pięknie oddana faktura skrzydeł.
Dziękuję wyszomirze!
396. Strzępotek ruczajnik :)Załącznik 234766
Dużo fajnych zdjęć można u Ciebie obejrzeć, z ostatnich seria z Paśnicą ... jest bardzo udana
Pięknie te latające stwory pokazujesz i nawet je można polubić.
Bardzo ładny ruczajnik.
Jak zwykle fajne i dobre zdjęcia przede wszystkim.
396 - światło, kolory i detal bardzo ładne. Co do kadru - widziałbym tego motylka w kwadracie.
@lisiajamka wrzuć wreszcie jakiegoś ptaka czy innego zwierzaka bo robali nie komentuję - zdjęcia fajne Ci wychodzą ale temat mnie odrzuca :-)
Chcesz coś na robaki @m_a_g ? :mrgreen:
Wielkie dzieki za odwiedziny :)
Musiałem go przypadkiem wypłoszyć z jego dziennej kryjówki, przysiadł na leszczynie Contorta, to mu zdjęcie zrobiłem :)
Ciężko tak na zawołanie ptaszka wzucić :grin: Wczoraj tylko gołąb grzywacz przed obiektyw się napatoczył :roll:
397.
Załącznik 234845
398. Dziewierka :)Załącznik 234939