Dlatego wydawało mi się to znajome....:)
Ja jestem ze Świecia, niedaleko od Chełmna.
Ładne widoczki oferuje Chełmno i jest ciekawym miastem wg mnie.
Jak możesz to wrzuć jeszcze kilka fotek :cool:
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Dlatego wydawało mi się to znajome....:)
Ja jestem ze Świecia, niedaleko od Chełmna.
Ładne widoczki oferuje Chełmno i jest ciekawym miastem wg mnie.
Jak możesz to wrzuć jeszcze kilka fotek :cool:
Pozdrawiam.
Tym razem coś innego:
Załącznik 103179
Ponieważ ostatnio było trochę zdjęć z gór, chciałbym pokazać parę z Czarnego Stawu, fotograficznie pewnie słabo, ale widoczki miłe.
Tatry ostatnio w modzie u nas na forum :grin: Fajne fotki, ten widok w dół na Czarny Staw i Morskie Oko tkwi od lat w mej pamięci. Muszę się tam wybrać w przyszłym roku :grin:
Jak nie jest tak tragicznie to jeszcze 5 stawów. Rysy są rzeczywiście fajne, ale potem bardzo nóżki bolą ;-) a ja miałem jeszcze się załapać na burzę gradową.
Jeszcze druga porcja panoram. Pozdrawiam wszystkich miłośników dreptani po górach.
@ jekl - załóż własny wątek i wal zdjęcia, robisz je naprawdę dobrze. Przyjemnie oko zawiesić :)
...
Mam do wszystkich pytnie - czy ma ktoś zdjęcie nowego schroniska w 5 stawach ?
Jak tam byłem ostatnio to był czar spania na podłodze, kibelki typu tureckiego, skrzypiące prycze i podobne fajowe rzeczy. Teraz kumple opowiadają, że "Unijne Schronisko" powstało, że kliamtu nie ma, ogólnie mówiąc bee.
Może i nóżki bolą ale dla tych widoków warto. Burzy co prawda nie miałem ale lało nieźle. Do samego deszczu szybko się przyzwyczaiłem (bardziej zmoknąć się już nie dało), gorzej że ślisko się zrobiło a buty jakieś trampkopodobne miałem. Takie to były czasy o lepszym obuwiu można se było tylko pomarzyć.
Też myślę, że mógłbyś założyć swój wątek ze zdjęciami.
jekl świetne zdjęcia, czuć przestrzeń !
Ja natomiast mam parę spóźnionych jesiennych zdjęć ze spaceru z 12-40+E-PL5 i nie jest to najwygodniejszy zestaw na spacer. E-M5 pojechał do serwisu bo odpadła mu nasadka na pokrętło.
Załącznik 104370Załącznik 104371Załącznik 104372Załącznik 104373Załącznik 104374Załącznik 104375Załącznik 104376Załącznik 104377
Fajne uowiecki :D
O... masz 12-40? To zobaczyłbym chętnie te zdjęcia w jakiejś większej rozdzielczości, bo rozważam Jakiś link poprosić można?
Widzę że był spacerek po lasku Wolskim i na kopiec Piłsudskiego :-)
---------- Post dodany o 15:14 ---------- Poprzedni post był o 15:10 ----------
Też Lasek Wolski.
Może ORF z owcą coś pomoże
Załącznik 104440
Wielkie dzięki, postudiuje z bliska. A czy mogę poprosić o nr 1 albo przedostatnie, bo w tego typu zdjęciach mam największy problem z 12-50.
Wedle życzenia:
Załącznik 104454
Załącznik 104455
Park Sowińskiego
Cerkiew św. Jana Klimaka na Wolskiej
Pozostałość po Słońcu Karpat....
Załącznik 104950Załącznik 104955Załącznik 104954Załącznik 104953Załącznik 104952Załącznik 104951
Przyjemnie się ogląda, pozdrawiam
Co by o chłopie nie mówić, to trzeba mu jedno przyznać - fantazję to on miał... Swojego czasu w Top Gear pokazywali jak Jeremy i spółka jeździli samochodami po podziemiach tego budynku. Podziemiach, trzeba dodać, równie konkretnych jak cały budynek... Masz więcej fotek z Bukaresztu?
Jekl, fajna ta panoramka :-). Pozdrawiam
Pewnie mało kto zagląda do wątków regionalnych, więc pozwoliłem sobie link do zdjęcia powielić.
A dlaczego tutaj? Bo doskonale pasuje to tematu tego wątku... :lol:
Do wykonania takiego zdjęcia potrzebne są:
- aparat fotograficzny - sztuk 1 (najlepiej Olympusy P5, EM5 lub EM1)
- statyw - sztuk 1
- latarki - sztuk 2 (jedna LED, druga z tradycyjną żarówką)
- obiektywy - sztuk 7 (oczywiście jeden założony do aparatu)
- czynnik ludzki - sztuk 3
- photoshop - sztuk 0 (no tak, pomijając skalowanie na potrzeby www, to zdjęcie nie widziało komputera)
- no i oczywiście ciemność - sztuk 1 :mrgreen:
Kurz byś starł przed zdjęciem :P
To zdjęcie jest świetną ilustracją faktu że dla dobrego zdjęcia podstawa to światło.
@ Jekl panorama bardzo ładna ;)
To pokażę też szerszą, kopiec Krakusa to moje ulubione miejsce w Krakowie. Fajne na podziwianie zachodów słońca latem.
Załącznik 105094
Panoramka jak lala.
---------- Post dodany o 17:07 ---------- Poprzedni post był o 16:44 ----------
Ze spacerku po puszczy z ulubioną nową zabawką 75-ką :)
---------- Post dodany o 17:12 ---------- Poprzedni post był o 17:07 ----------
Coś w Tapatalku mi przeskoczyło isię wklejki zapodały w nie to miejsce co trzeba , sory.:)
Trzeba jeszcze raz, boo zawsze pierwsze wyskakuje. I małe jakieś... jak znaczki :(
Ponad pol roku nie zagladalem, a tu dzialo sie! Znowu zimno za oknem, a ja trafilem na poczatek swietne rozgrzewajace (tak, jakos od lutego nadrabialem zaleglosci).
Potem mile dla oka kiczyki, troche super dzieciakow :cool: Cos odkurze jeszcze zatem.
Pazdziernik 2010
G1, 14-45mm f/3.5-5.6 @ 45mm f/5.6
Zdjęcia wykonane E-PL3 i obiektywem 14-150 >>> Szkocja <<<
Pozdrawiam :)
Też miło Cie Jerry znów tu widzieć. No i że stare dobre G_jedynki wciąż są używane. pozdr
Dzieki, troche wrzucam jeszcze starszych zdjec :lol:
(tak, refleks mam, coz, czasu malo, ale to pewnie u wszystkich)
Pazdziernik 2010
G1, 14-45mm f/3.5-5.6 @ 45mm f/5.6
Czesc, na przywitanie dorzuce cos od siebie
Witaj i dorzucaj :wink:
No to moze jeszcze jeden pstryk