Fajna seria, wśród nich dla mnie najładniejsze 448.
Wersja do druku
Fajna seria, wśród nich dla mnie najładniejsze 448.
Ładna seria i piękne plenerki gdzie wyeksponowane niebo dopełnia krajobrazu. Dla mnie naj. to 446.
Mam pytanie - jaki polar stosowałeś ? klasyczny, czy w wersji slim.
Pytam bo winiety nie widać, no i sam jestem na kupnie. Moje 9-18 sprawdzone już we wnętrzach, teraz trzeba wyjść na zewnątrz :)
To są 100% kadry. Przy ZD 9-18 klasyczne filtry nie winietują i taki możesz kupić. Jest tam nawet spory zapas bo jak nie miałem filtra 72mm po prostu przyłożyłem znacznie mniejszy na 67mm (również klasyczny) i winiety też nie było. Gdybyś jednak chciał stosować prostokątne filtry systemu Cokina kup holder slim (na 1 filtr). Kwestia tego z czym winietuje a z czym nie ZD 9-18 jest dość dobrze rozpracowana w wątku o tym obiektywie na naszym forum, przy skromnym moim udziale ;-)
Na powyższych zdjęciach użyłem Pol-Cir Hoya HMC 72
Bardzo dziękuję + :)
Według mnie, najfajniejsze są 443, 446. Świetne kadry :-)
446 i 447 rewelacyjne, fantastycznie oddaje przestrzeń! piękne kolorki! takimi zdjęciami sprawiasz, że wciąż i wciąż nie mogę przestać myśleć o tym obiektywie :wink:
seria z jaszczurą świetna, a ostatnie zdjęcie z niej (nomen omen, znów z 9-18 ) b. humorystyczne :) :D
pozdrawiam,
J.
Świetna seria z jaszczurką, lubię tu zaglądać:)
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Zawsze motywują mnie do wstawienia kolejnych zdjęć. Tym razem szybki praktyczny test mojego nowego szkiełka ;-) Zdjęcia zrobione na szybko w kilkanaście minut (!) - majowa łąka to gadająca łąka. CDN.
451.
452.
453.
454.
455.
Pięknie! :) Jakie to szkło?