Kolejna fotka, ciekaw jestem, co o niej powiecie.
171. Stare drzewa
Pzdr
Wersja do druku
Kolejna fotka, ciekaw jestem, co o niej powiecie.
171. Stare drzewa
Pzdr
Mnie nie przekonuje.
Szkoda. Znalazłem tę fotkę jakiś czas temu, jeszcze niedawno miała proporcje 4:3, ale wykadrowałem w kwadrat i chciałem stylizować na starą, już trochę zniszczoną fotkę.Cytat:
Zamieszczone przez lgrabun
Nieładnie Ci wyszło ziarno. Musisz pokombinować z ustawieniami. Wbrew pozorom niełatwo jest zrobić ładne ziarno.
Też mi do końca coś w nim nie leży. Niestety patrzę i patrzę i nie wiem co dokładnie, więc nie bardzo wiem, co poprawiać. Jak w ogóle dodawać ziarno? Bo do tej pory po prostu klikałem na "Dodaj szum", monochromatyczny, wybierałem czy gaussowski czy jednolity i ustawiałem procentową wartość.Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
A mnie się podoba.
Klimatem przypomina baardzo starą fotografię lub kadr filmowy.
Coś jak filtry "Aged Film". Winietla też mi pasuje.
Poza tym lubię sepiowane widoczki.
Dzięki za komentarze. Kurczę, poprawiłbym to ziarno. Tylko jak? Rafał, jak ty dodajesz ziarno?
Obrabiam fotę, pomniejszam i wyostrzam. W PSie robię warstwę. Wlewam biały kolor. Włączam na tej warstwie "Overly". Potem filtr "Film grain" z ustawieniami: grain - 7 (czasem oczko więcej), highlight area - 4, intensity - 1. Potem ustawiam "fill" na oko (30-40 proc.). I zdarza mi się delikatnie podostrzyć ziarno (to też na oko oceniam).Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Czaję. Popróbuję też tak, dzięki.Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Pzdr
Wszyscy macie PS-a?
Rane! ;-)