Swietne zdjecia.
Wersja do druku
Swietne zdjecia.
Świetne boberki :)
Witaj Piotrze! Co tam słychać i widać w Twoim królestwie. Kto powrócił z zimowych wojaży. U nas pojawił się skowronek.
Uuuu, Panie....Są żurawie, skowronki, szpaki, czajki ( mało), gęsi zaczęły przeloty. Łabędzie nieme i krzykliwe. Na rozlewiskach jeszcze lód trzyma i nie ma dużego ruchu, ale jak puści to będzie pełno.
U mnie to samo. Są żurawie, skowronki, szpaki, trochę czajek, są krzykliwce i nieme, gąski ciągną na rozlewiska, sporo rożeńców. Co jakiś czas Bielik przepłoszy towarzycho. Lód jeszcze trzyma, ale od czwartku ma być ponad +10C, więc z dnia na dzień będzie się wszystko zmieniało.
I to błyskawicznie :-) piorunem się przygotowuję - manufaktura mat trzcinowych idzie pełną parą. :-)
Na moich terernach masakra, tysiace gesi, piekne krzykliwce, nieme, czarnodziobe, z kaczek to krzyzowki, rozence, gagaly, swistuny, do tego lyski. Towarzystwo gonia bieliki, rybolow i tradycyjnie kruki. Z mniejszych braci to slyszalem skowronka, widzialem potrzosy, i rokitniczke, szpaki tez ale w malej ilosci, czajek tez nie za duzo.
Polozylem sie wczoraj w namiocie, ale tak wialo, ze bimbajacy sie namiot skutecznie ploszyl wszytsko dookola:(
pozdro
Mój też poleciał. Dziś poprawiłem. Na szczęście stoi przy płocie i nie mam daleko :-D Kukurydza posypana - żurawie chodzą codziennie.