Może brak UWA, może brak pomysłu. Tak na pierwszy rzut oka wyglądają ostatnie zdjęcia. Moim zdaniem można wyróżnić trzecią fotkę za rytm 3 słupków i okien.
Wersja do druku
Może brak UWA, może brak pomysłu. Tak na pierwszy rzut oka wyglądają ostatnie zdjęcia. Moim zdaniem można wyróżnić trzecią fotkę za rytm 3 słupków i okien.
Po pierwsze- nie mam fisza :-P
PS
Nie próbowałem nigdy kłaść aparatu na "ziemi" i robić zdjęcia "w ciemno" ale ... :roll:
Tylko żeby mnie nie było w kadrze, musiałbym dość daleko odejść od aparatu. Mocno ryzykowne w ruchliwej okolicy ;)
Czego?
UWA = Under Water Aparaten :mrgreen:
Nie, jaja sobie robię - chodzi o szerokie szkło.
Heniu, masz coś szerokiego np. 9-18 ? To na statyw i pstryknij panoramę.
Nie wykorzystujesz możliwości aparatu:wink:, a Wi Fi + smartfon i już nie jest "w ciemno":)
Chyba się nie mylę, że E-M10 umożliwia takie zdalne sterowanie z podglądem kadru w telefonie ?
Co do ostatnich zdjęć też wolałbym to w szerszym ujęciu zobaczyć, nawet składając 2 czy 3 kadry z "zwykłego" obiektywu.
Ani nic szerszego od kitowego 14-42 :???:
Wyzwalanie migawki to jeszcze nie sterowanie ;)
Niemniej, podgląd w smartfonie pozwala na ułożenie aparatu w odpowiednim miejscu.
Nie pomyślałem o tym :oops:
no dla mnie także ostatnia seria taka se - jakoś nie umiem sobie tego poukładać w głowie jak to wyglądać powinno w oryginale ( a z reguły nie miałam z tym problemów ;) )
Wcale się nie dziwię bo to nie są zdjęcia całego dziedzińca czy choćby jego większej części. Na pierwszych dwóch jest ten sam fragment, pokazany z dwóch stron. Jest to przybudówka, w której są schody i korytarze do wind. Same windy są na zewnątrz .
Na trzecim jest przybudówka spełniająca te same funkcje ale w tym mniejszym budynku.
Dla mnie Twoje fotki są bdb! Widzę jednak, że koledzy i koleżanki z forum wiedzą jak zrobić aby były jeszcze lepsze.
Wejdź na ostatnie piętro lub na dach i pstryknij z góry. To wcale nie taki łatwe ująć w jednym zdjęciu t6en ciekawy kompleks