Najbardziej podoba mi się to środkowe.
Wersja do druku
Najbardziej podoba mi się to środkowe.
Znakomite 3 zdjęcia, ostatnie, środkowe i pierwsze - tak głosuję :)
Pzdr
Dwa pierwsze z ostatniej serii świetne jak dla mnie.
Podoba sie... :-) Pierwsza fota przypomina mi rezyserke w TVP1 na przelomie lat 70/80 :-)
najlepsze po środku - za przejmujący wyraz twarzy : )
ps.
w ostatnim "pozowanie" nie wyszło - chyba zabrakło pomysłu na relacje plener a dziewczynka ; )
Pozdrawiam
To pośrodku to jak z japońskiego horroru :-) Bardzo mi się podoba.
Coś w tym może być. Ostatnio mam wielki problem z pozowanymi zdjęciami.
Poniżej wrzucam parę kadrów z Suwalszczyzny. Przecudne rejony. Koniec świata. Do tej pory myślałam, że Bieszczady są na końcu świata, okazało się jednak, że nie :D Na Suwalszczyźnie są miejsca, że we wsi nie opłaca się otwierać sklepu, bo wieś składa się z jednej chałupy na 5 km. Nawet czasem tablic z nazwami miejscowości nie mają. Krowy, bociany, konie, pola. I pagórki (miła niespodzianka krajobrazowa). Jeśli ktoś nie lubi tłumów - RAJ.
No nareszcie jesteś:). Bardzo podobają mi się Twoje wizje, oba czarno-białe świetne, zwłaszcza to telewizorowe.
Zgadza się, Suwalszczyzna to piękne tereny i mili ludzie, kilka lat temu byłem i podziwiałem. Najbardziej utkwił mi w pamięci widok babulinek siedzących na ławkach przed domami i brak młodych ludzi.
Odnośnie zdjęć to super wygląda ta łuszcząca się farba.
Pozdrawiam.
Radocyna, Pstrążne, Nieznajowa, Regietów Wyżny - to takie miejscowości gdzie wrony zawracają, gdzie jest koniec świata.
Bieda wszędzie wygląda jednakowo - łuszcząca się farba, krzywa - zapadająca się chałupa, eternit na dachu. Albo tylko fundamenty, stara studnia i wiosną kwitnący sad owocowy.
Bieszczady ... kiedyś myślałem, że Bieszczady to najbiedniejszy i najbardziej zapomniany region Polski. Nic bardziej mylnego - to właśnie to co Ty pokazujesz, moje Beskidy, po PGR-owskie tereny północo-zachodniej Polski.
Dziś Bieszczady wykorzystują bum turystyczny i mają się całkiem nieźle, ale zgubili gdzieś dzikość.
Piękne zdjęcia zapodałaś :)
Tak, widać biedę ale też widać, że te domy wyglądają jakby były opuszczone. Jeżeli mieszkają w nich ludzie to albo są bardzo wiekowi i nie mają siły na nic albo sie im po prostu nie chce nawet skosić trawy. Trudno to ocenić na podstawie zdjęć - w mojej okolicy też spotykam kilka takich domostw ale to są pustostany i nikt w nich nie mieszka.
Wyglądają malowniczo, podobne chałupki gdzieniegdzie można spotkać i tu, na Zachodzie, ale tak samo budzą smutek. Ci starzy ludzie mają gdzieś rodziny, które przypominają sobie o babci, gdy nadejdzie wiadomość o śmierci.
Zauważyliście, gdy trafia nas awaria zasilania i nie działa telewizor, lodówka, lampa, jak wiele jest czasu i nie wiadomo, co z nim zrobić? A to tylko na chwilę pożeracze czasu przestali działać :-(.
Rozbestwiłaś mnie swoimi fotami, i teraz zbierasz żniwo :-)
Te trzy wyglądają jak zrobione, ot tak od niechcieja -
pierwsza: miejsce fajne, młoda jakby nie bardzo zorientowana:wink:
druga: tu wszystko gra, sammiodek
trzecia: ta geometyczność, pionowości i ostrościenność prosopadłościanów aż przytłacza i człowieki tu przeszkadzają - wiesz harmonia(akordeonizm kadru).
Fajne te zdjęcia. Nostalgiczne trochę, bo przypominają mi wakacje sprzed lat. Wakacje, w czasie których w GS-ie kupowaliśmy makaron na wagę. ;) Chałupiny niewiele się zmieniły.
Wątek zarasta kurzem, a to niezdrowe jeśli ma się w rodzinie osobę uczuloną na roztocza ;) Dziękuję za poprzednie komentarze.
Dziś wrzucam kilka zdjęć z Mojej Mongolii. To miejsce pojawiało się w tym wątku wielokrotnie. Jest cudowne, wiecznie żywe, nigdy nie wygląda tak samo.
Stan Wisły niski - jak widać. Kształty inspirują. Zdjęcia nie oddają piękna tego miejsca.
Tropic, mam takie miejsce w pobliżu, po drugiej stronie Tczewa. Nazywamy je Mongolią bo tam są takie bezkresy. Pastwiska i długo długo nic. A że leży toto nad Wisłą, na wałach, to im bliżej brzegu, tym więcej się dzieje.
piękne zdjęcia w całym wątku, pozdrawiam:wink:
Czuję się zobowiązana wrzucić kilka luźnych zdjęć wakacyjnych. Na blogu cały czas cykam po trochu, tu chyba trochę zaniedbałam. Może nie są to arcydzieła ale ślad powinien zostać, co nie? Najpierw migawki z Wilna (wybaczcie że nie ma Matki Boskiej Ostrobramskiej ale te tłumy... i trochę się wstydziłam, bo każdy chciał mieć zdjęcie na tle Maryi na Facebooka, a ja taki outsider ;))
Masz to oko , zawsze coś ciekawego wypatrzysz . Ale na czwartym to pierdykneli lamperie :)
Ano lamperia, pewnie połowa użytkowników nie wie o co kaman :D
Tymczasem dorzucam parę okołosuwalskich klimatów. W poprzedniej wrzutce zabrakło zdjęcia z drzwiami (cóż za niedopatrzenie!) zatem uzupełniam.
Fajnie się tu zagląda, serdecznie pozdrawiam :)
Pozazdrościć "oka" i zauważanie tego - czego inni niezauważają.
Fajne foto.
Pozdrawiam.
Kapitalna trójka z lampą z przedostatniej wrzutki , gratuluję umiejętności wypatrzenia takich szczegółów.
Tak samo jak drzwi do wody w kolejnej wrzutce.
Pozdrawiam AP.
Drzwi na mostku są boskie :)
oj dawno mnie tu nie było
więc przeglądnęłam sobie kilka stron wstecz :)
i stwierdzam żę ciężko mi się odnieść do zdjęć z racji na brak numerków :P
ale jakoś se poradzę ;)
strona 256 --> seria z dziewczynką i tv
normalnie KAPITALNA - zwłaszcza numero uno i dos :)
potem zdjęcia z "Twojej Mongolii" z 258 strony
te zakola fantastycznie pokazałaś na fotach - podobają mi się
no i z ostatnich tutaj wrzuconych to jest coś co uwielbiam
takie otwarte oczy wędrowca
bardzo mi się podobają obdrapańce z pierwszej serii z tej strony :)
i dziewczynka cudnie kontrastująca z niebieskim kwiatkowym autobusem :)
bardzo ale to bardzo fajne foty :)
Szklana pogoda - no no pogratulować bardzo dobre
Co za skromność, :) Wystawić sobie komentarz w 4 fotce z ostatniej serii ;)
Dlaczego po prostu nie moge zaplusowac Tobie za fotki,za tekst...Za ....To niesprawiedliwe,ze trzeba rozdawac zamiast dawac co sie nalezy i komu.
Że tak powiem, popieram pogląd Mirka. Ja też chcem dać to co komu się należy.
Bufetowo - jesteś kochana :D *
ps. mam zgodę Marysi aby to powiedzieć :mrgreen:
Załamka. Zdjęć nie robię, a tu takie miłe posty. I czym się Wam odwdzięczyć? Nie mam nic spektakularnego Jako ciekawostkę wrzucam ciekawostki pogodowe. Pierwsze dwie to "przed i po". Trzecia to zarejestrowana przecudna chmura mammatus - często towarzyszą burzom. Poguglajcie jakie piękne mają formy.
W bufecie jak zawsze smakowicie, Ciepło witam szanowną kierowniczkę, nie przychodzę oczywista z pustymi ręcyma..........., wychylibymym :) Mam w zapasie garnuszek gorącej czekolady i odrobiną orzechówki, może łyka.
Eh... za późno przeczytałam :( Na czekoladę bym się skusiła, za orzechówkę dziękuję - wolę klasyczny drób ;)
Poniżej kilka różności z przełomu miesięcy.
Niebieskie landrynki dla dzarro ;)
Załącznik 69888
M jak molo
Załącznik 69889
Wrześniowy wypas
Załącznik 69890
Taka tam latarnia
Załącznik 69891
Terapia deseniem
Załącznik 69892
Brakuje kabla w poprzek ;)
Czemu tak krzywo :shock:
Trochę mi zeszło, zanim ją znalazłem :D
Fajny kadr ale chyba nie miałaś światła i dlatego BW. Myślę, że w kolorze, mógłby byś super :)
Już się wyciszyłem :)
Dzieki za cuksy. Choc mi do gustu najbardziej przypadlo stado i zielona ziemia. :)
Terapia - jest fenomenalna :grin: