-
Odp: Eddie - moje zdjecia
Serdecznie Wam dziękuję za odwiedziny i dobre słowo. Do tych zdjęć faktycznie światełko pięknie dopisało, niestety na krótko, szybko się zachmurzyło, zrobiło się szaro i buro. Nie mniej, warto było choćby na chwilę tam wpaść i wynieść tych kilka kadrów.
Saboor, może więc zamiast napędzać warto poświęcić chwilę refleksji bez tworzenia stert plastikowych śmieci. Obyczaje i tradycje też mogą ulegać zmianie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Saboor, może więc zamiast napędzać warto poświęcić chwilę refleksji bez tworzenia stert plastikowych śmieci. Obyczaje i tradycje też mogą ulegać zmianie.
Ulegają, tylko im czas potrzebny jeżeli coś nie ewoluuje jest chore, nie?
118. To moja faworytka.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Ulegają, tylko im czas potrzebny jeżeli coś nie ewoluuje jest chore, nie?
Się zgadza!
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
118. To moja faworytka.
Fajnie, też je bardzo lubię :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
może więc zamiast napędzać warto poświęcić chwilę refleksji bez tworzenia stert plastikowych śmieci. Obyczaje i tradycje też mogą ulegać zmianie.
No co Ty.A co sasiedzi by o nas powiedzieli.I tak w tym roku oni mieli wiecej wszystkiego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
No co Ty.A co sasiedzi by o nas powiedzieli.I tak w tym roku oni mieli wiecej wszystkiego.
Ja wiem, dlatego profilaktycznie, żeby nie gadali, zostałem tego dnia w domu.
-
a mnie bardzo do gustu przypadły 116 i 117
118 też super - ale chyba wole niedopowiedziany kadr 117 z odpowiedzią w cieniu
-
Gulasz, dzięki!
Ciąg dalszy spacerów. Tym razem wybrałem się na cmentarz żydowski przy Okopowej. Gołej baby nie spotkałem, ale to pewnie z powodu chłodnych i wietrznych okoliczności przyrody, również trochę mrocznych. Krótkie i gwałtowne deszcze spadających pod wpływem silnego wiatru liści, skrzypienie drzew, trzaski gałęzi oraz widok jak z zupełnie innego świata. A to wszystko praktycznie w centrum miasta.
120.
121.
122.
123.
124.
Zdjęć jest trochę więcej, ale wrzutki będę robił po 3, 4 sztuki.
-
120. można było wstawić jako ostatnie w serii. Takie "podsumowanie" stanu w jakim znajduje się cmentarz.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
120. można było wstawić jako ostatnie w serii. Takie "podsumowanie" stanu w jakim znajduje się cmentarz.
W zasadzie... tak! Zgadzam się z tym. Z tej serii będzie jednak więcej zdjęć a skoro już wstawiłem, to nie będę mącił.
-
120 i 124 mbsz - bardzo dobre.
Pozdrawiam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
... Z tej serii będzie jednak więcej zdjęć a skoro już wstawiłem, to nie będę mącił.
I też niczego takiego (po fakcie) nie sugeruję. Odniosłem się tylko do tej jednej konkretnej serii.
Tak w ogóle to podobają się kadry. Wbrew pozorom nie jest łatwe pokazanie takich miejsc w interesujący sposób.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
I też niczego takiego (po fakcie) nie sugeruję. Odniosłem się tylko do tej jednej konkretnej serii.
Tak w ogóle to podobają się kadry. Wbrew pozorom nie jest łatwe pokazanie takich miejsc w interesujący sposób.
Uwaga była słuszna i godna zapamiętania na przyszłość, przy okazji prezentowania całej serii.
Dziękuję również za dobre słowo, Witia - i Tobie :)
-
Następna porcja zdjęć...
125.
126.
127.
128.
129.
-
Tylko modelki brakuje... ;-)
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Tylko modelki brakuje... ;-)
T.
Może następnym razem się znajdzie ;)
-
No to ostatnia wrzuta...
130.
131.
132.
133.
134.
135.
-
Z podobnego miejsca widzialem na wystawie obrobione na matowym papierze z "takim wypranym czarnym"Kapitalnie to bylo pokazane.Kilka bylo w cos ala takiej "bursztynowej sepii"Do dzis nie wiem dlaczego one byly powtorzone wlasnie w takim stylu.Bardzo efektownie to wygladalo.
-
Nietypowo jak na Ciebie, ale bardzo mi się podobają :)
-
BilMirku, wypraną czerń bardzo lubię, ale najczęściej na zdjęciach, które oglądam. Gdy sam przygotowuję czarno-białe, niemal automagicznie ciągnie mnie do mocniejszych akcentów. Sepia w każdej postaci mi nie podchodzi, zbyt mdła, choć ogólnie lubię ciepłe odcienie.
Ahutta, ja wiem czy nietypowo... Od dawna nie byłem na takim spacerze. Równie dawno nie zrobiłem tego, co po prostu miałem ochotę zrobić, bez ciśnienia i pośpiechu, silenia się na cokolwiek. Te zdjęcia są efektem chwili wytchnienia i spokoju, a samo zwiedzanie tego miejsca i wypatrywanie było ogromną przyjemnością.
Dzíękuję, Panowie, za poświęcenie chwili.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Ahutta, ja wiem czy nietypowo...
Dla mnie nietypowo, bo kojarzę Cię z innymi zdjęciami ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Dla mnie nietypowo, bo kojarzę Cię z innymi zdjęciami ;)
W sumie racja, takiej tematyki dawno nie robiłem. No i miło, że się podoba :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Nietypowo jak na Ciebie, ale bardzo mi się podobają :)
dla mnie też nietypowo - nie przepadam za studyjnymi portretami ..
za to stare cmentarze uwielbiam...
zdjęcia mają bardzo dobry klimat - i IMO bardzo dobrze że nie ma na nich modelki.. są surowe zapomniane..
najbardziej do mnie trafiają 120 i 123
następna słabsza ale 126 może być
i z ostatniej 134 i 135
-
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
dla mnie też nietypowo - nie przepadam za studyjnymi portretami ..
za to stare cmentarze uwielbiam...
zdjęcia mają bardzo dobry klimat - i IMO bardzo dobrze że nie ma na nich modelki.. są surowe zapomniane..
najbardziej do mnie trafiają 120 i 123
następna słabsza ale 126 może być
i z ostatniej 134 i 135
Serdeczne dzięki. :)
Widzę, że jeden numer się nie pokazał, więc dorzucam raz jeszcze.
132.
-
Szuflandiowy taki obrazek.
133.
-
Czesc,
133. lewe oko wykląda jak wklejone z innej szuflady, i wklejone odrobinę za głęboko.
Cmenatrz ciekawie pokazany.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sawa
Czesc,
133. lewe oko wykląda jak wklejone z innej szuflady, i wklejone odrobinę za głęboko.
Cmenatrz ciekawie pokazany.
Cześć!
Dzięki za wpadnięcie na chwilę. Nic nie było wklejane. Nic a nic.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sawa
Ależ, opowiadasz Waćpań :p
-
Cześć,
Nie twierdzę, ze mam rację, po prostu opowiadam, jak odbieram - a odbieram, że płaszczyzna oczu - poprzez zmianę gry cieni - została lekko 'przekrzywiona' przy lewym, co sprawia, ze odbieram w ten sposób, jakby to oko było wklejone nieco za głęboko :)
Pani bardzo urodziwa, i kolorki tez mi się podobają, ramię lewe trochę zażółcone, ale może to kwestia monitora.
pozdrawiam,
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Cześć!
Dzięki za wpadnięcie na chwilę. Nic nie było wklejane. Nic a nic.
Tak to wyglada bo pod jednym(prawym) okiem jest zbyt gladko a pod lewym tylko gladko
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Tak to wyglada bo pod jednym(prawym) okiem jest zbyt gladko a pod lewym tylko gladko
Wychodzi, że małe niedopatrzenie z mojej strony :)
-
Mam wrażenie, że zaniedbuję własny wątek.
Na małą refleksję muszę się zdobyć. Na dłuższy czas przestałem czerpać przyjemność z robienia zdjęć. Od niedawna jednak znów mnie to cieszy - tym bardziej, im bardziej robię to po prostu dla siebie, dla własnej przyjemności.
134.
135.
I trochę drobiu...
136.
137.
138.
139.
-
Pawie bardzo ładne, szczególnie 137, jakby zza kurtyny wychodził :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Pawie bardzo ładne, szczególnie 137, jakby zza kurtyny wychodził :)
Zgadzam się z poprzednikiem w 100%, ale ten napis ..........:(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Na małą refleksję muszę się zdobyć. Na dłuższy czas przestałem czerpać przyjemność z robienia zdjęć. Od niedawna jednak znów mnie to cieszy - tym bardziej, im bardziej robię to po prostu dla siebie, dla własnej przyjemności.
No, nie tylko własnej. Nam też dużo frajdy daje, oglądanie Twoich zdjęć.
-
Nie będę oryginalny - paw 137 bardzo fajny :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
To nie jest wrażenie, to zderzenie z brutalna rzeczywistością. Obrazki z woda super...
-
137 i 139 - podoba się.
Pozdrawiam.
-
Podobają się 134 i 135, szkoda tylko przepaleń pod mostem i podpis uroku nie dodaje.
Fotki z pawiem też fajne.
-
Dla wszystkich Was razem i każdego z osobna ogromne dzięki za miły wjazd.
Saboor - kłaniam sie nisko, miło mi.
Apz, postaram się zaniedbywać mniej, ale u mnie to tak różnie...
Andtor, no racja, w sumie racja, poprawione ;)
Dzisiaj taki strzał, który wykonałem w ostatnią sobotę śpiesząc podzamczem w stronę parkingu. Samo się prosiło i choćby nie wiem jak pyszny obiad czekał na mnie w domu, ta sytuacja wymagała zatrzymania się i poświęcenia jej chwili.
140.
-
Bardzo fajne to ostatnie. Tylko bym uciął trochę dołu. Tak powyżej górnej granicy jasnego paska :mrgreen: