no wyszło mniam, mniam - nic więcej nie napiszę :-P Beato, bo już się pogubiłem - to Twoja córa ?
Wersja do druku
Nie :grin:
To moja uczennica z koła fotograficznego z siostrą.
Moja najstarsza ma 12 lat :grin:
co to za koło fotograficzne, też bym się zapisał :)
pzdr
Kiedyś byłem stałym bywalcem w tym wątku. Wanilio, swoimi zdjęciami przenosiłaś mnie w różne strony świata. W tym miejscu ukłony :)
Długo tu nie zaglądałem, bo i czasu mało. Dziś przejrzałem Twoje portrety i naprawdę bardzo mi się podobają. Potrafisz patrzeć i widzieć. Komponujesz bardzo ładne kadry.
Będę na pewno zaglądał tu regularnie. Tymczasem idę poczytać jak się żrecie ;)
PS. Moje słowa są opinią kotleciarza, który nie popełnił jeszcze portretu z którego byłby zadowolony :)
Podpisuję się pod Kasprzykiem :grin:
Dziękuję wam za wizyty :)
Kasprzyk, mam nadzieję, ze nadarzy się kiedyś okazja pokonwersować na fotograficzne tematy i powymieniać doświadczenia :)
Rafrog, masz tak piękne modelki, że nic tylko szlifować warsztat.:grin:
Zabawa z portretem daje mi dużo frajdy, ale jeszcze dużo pracy przede mną. Im więcej żródeł światła tym trudniej.
Niestety po ostatnich bojach, mój canon odmówił posłuszeństwa. I jestem pozbawiona aparatu conajmniej do świąt :???:
p.s. Feelgood, jaj sobie nie rób:wink:......, to ja mogę do ciebie przyjść na kurs pracy z PS :grin:
Moja zabawa ze sztucznym światłem skupia się do kupowania książek, które mi co jakiś czas poleca ma mariush i które to teraz leżą zafoliowane i zakurzone na półce :)
Ja skończę śluby to zacznę czytać.
Wanilio, zdradziłaś Olka ? :shock:
Rafrog przyznam się otwarcie , że Olka miałam bardzo, bardzo dawno temu :grin:
Dziś mam już tylko brata o tym imieniu :grin:
Nie wynika to z moich przekonań, tylko, że kasę w domu trzyma mąż:wink::grin:
I tak zarządził. A darowanemu koniowi.....
Pomimo burz:wink:, lubię to forum za całokształt.:grin:
p.s. podrzuć i mnie jakieś tytuły!?
A taki ciekawy wątek oboczny zamkli! Ech, czasami, mimo, że jestem tu już parę lat, odechciewa mi się. Trzymają mnie jednak spotkania osobiste i możliwość danie jednemu, bądź drugiemu w xxxx, lub do wiwatu:)
Dobrze , że zamknęli :grin:
Tak jak pisał Jasiu, z takich rozmów nic nie wynika, tylko wzajemne nakręcanie. Dużo przyjemniej będzie usiąść i porozmawiać jak cywilizowani ludzie. To tylko internet, tu nie ma mimiki , gestów, nie możemy odczytać intenjcji drugiej osoby. Osobiście wolę rozmowy na żywo.:grin:
Mam nadzieję , że będzie taka możliwość. Kto wie? Może nawet uda się porozumieć/ polubić ze słownymi opozycjonistami :wink::)
Załączam zdjęcie ze spaceru z psami z ostatniego czwartku, mgliście było :)
Ja bym uciął lewą stronę, za ciemno trochę. Bez lewej wyglądałoby ciut lepiej.
A wiesz,że rację masz..., z tym argumentem się zgodzę :wink:
tak ze trzy centymetry z lewej, tak zrobię
Spacerowe... hmm, już lepiej pstrykaj te modelki :)
A czy ta poranna mgła nie załatwiła twojego canona?
:grin:
Nie.... lusterko mi się odkleiło :cry:
A z modelkami tak łatwo się nie poddam.
Jeszcze kilka fotek czeka na wywołanie.:)
p.s. mgła nie była poranna, przecież wiesz, że lubię pospać :wink:
Udało Ci się mgłę oddać chyba dość dobrze :) A gdzie modelka ?:lol::lol:
A gdzie te psy chyba się nie zgubiły w tej mgle :wink:
Pieski może potem :grin:
15. fajny pomysl na fotke... ale cien jest...:-)
16. troche dziwnie sie patrzy w takim ujeciu....Brawo za kunszt..
To ostatnie to autoportret?Jezeli tak, to wiele wyjasnia:-)
Voovoo- rozwiń myśl proszę :grin:
p.s. to nie jest mój autoportret :)
Odkad złapałam chętne modelki porzuciłam chwilowo pomysły a autoportrecie. Zbyt dużo trudności sprawia mi ustawianie ostrości a dużej GO w portrecie nie lubię. Tak wstawać, kłaść się, wstawać , kłaść sie...zmęczyłabym się :wink::mrgreen:
no i aparat chwilowo nieczynny, na szczęście nie na mnie się popsuł :wink::lol:
No cóż,skoro to nie jest autoportret to nie ma sprawy:-)
Administracja, jest jak najbardziej bezosobowa. Do Ciebie Aniu zwracałbym się z całym szacunkiem. Napisałem knajacko "zamkli", bo tak się stało. Być może to Ty zamknęłaś ten ciekawy wątek. Jeśliś do siebie to odebrała - przepraszam. Przepraszam wanilio, że w Twoim wątku takie didaskalia, ale tamten wątek, jak wiesz, "zamkli" :)
Zdjecia nie wrzuciłam do oceny, tylko jako ciekawostkę, bo wśród forumowiczów szukałam "dobrych rąk" dla potomstwa mojego samczyka. I takie sie wśród rodzinki olympusa znalazły :grin:
Zbójcio to mój pupil, ma nawet dyspensę na spanie w nogach :mrgreen:
Twoje studyjne zdjęcia podobają się. Zgłębiaj temat i czekam na więcej ;). Pozdrawiam
Po małej przerwie jeszcze jeden portret :)
Na moje krzywe oko chyba ostrość zeszła z buzi na golf, tak mi się wydaje.
Ale abstrahując od tego, podoba mi się jak modelka wyszła na tym zdjęciu, bardzo naturalnie i bije od niej ciepło.
Ładne te Twoje portrety, N5 również miły dla oka. Lustro naprawione?
Ładny portret,podoba mi sie bardzo.
3x ladne...:-)
Ostatni portret bardzo sympatyczny choć wydaję mi się, że Agulka ma rację co do ostrości. Uciekła na kołnierz i przez to lewe oczko ciut rozmazane. Tak czy owak podoba mi się
Rzeczywiście lewe oko nie jest idealnie ostre, ale całokształt wydał mi się przyjemny.
Nie... lustro nie naprawione, to zdjecie z ostatniej sesji.
Mam nadzieję, że wyrobią sie z naprawą do połowy stycznia bo aparat potrzebny mi na ferie :)
Ja również do opinii Agulki :) Nie znam się ale czy nie ciemno trochę:roll: