Dopisała Ci ta burza :wink: Pierwsze naprawdę świetnie złapane. Ale pozostałe dwa też nieźle się prezentują.
Wersja do druku
Dopisała Ci ta burza :wink: Pierwsze naprawdę świetnie złapane. Ale pozostałe dwa też nieźle się prezentują.
To jedne z ostatnich błyskawic. Nie było mnie w domu w czasie burzy i po przyjściu, najpierw musiałem zgarnąć wodę z połogi (otwarte okno :-P), dopiero potem pozbierać sprzęt i wyjść na najwyższe piętro :).
Burza już się oddalała.
Kilkanaście postów wstecz, obiecałem pogrzebać na dysku i znaleźć jeszcze kilka zdjęć z tego małego, uroczego miasteczka w Szwarcwaldzie.
Oto one:
Błyskawice świetne, pierwsza - najlepsza.
Z serii szwarcwaldzkiej najbardziej mi się podoba przedostatnie ze schodkami.
Z ostatniej wrzutki 3, 4 i 6 - bardzo dobre kadry.
Pozdrawiam.
Bardzo ładne te kadry z miasteczka : ))
Takie spokojne, wręcz urocze : )
Tak jak kolega nade mną pisał 3,4 i 6 najlepsze : ))
A te burzowe powalające! Ekstra zdjęcia, szczególnie to z galerii! : )
Pozdrawiam : )
Witam
Ze Szwarcwaldu podoba mi się 714.
A i kolego gratulacje publicznej tym piorunkiem :)
Pozdrawiam
Dzieki za spacerek po Szwarzwaldzie. Trzecie i czwarte najbardziej mi sie podobaja. Trzecie za ciekawie wypatrzony kadr, czwarte...lubie takie spokojne ujecia i do tego ten rowerek :grin:
Dzięki za odwiedziny :)
maj0nez > dzięki za gratulacje :)
Ta burza była jak tu byłeś- wichura, ulewa i błyskawice.
Kiedyś już pokazywałem zdjęcia z tego miasteczka, tą uliczkę w innym ujęciu i Wiejo wyraził się "fajna spacerowa uliczka" :grin:
Spacerek tą uliczką naprawdę męczy :-P
Dziś upolowany A380 "München" wracający z Tokio
No wlasnie pamietam te poprzednie kadry. Nie wiem, czemu, ale podoba mi sie ten styl- ja to troche taki wiesniak jestem ;) Taka mala wioska, jakis maly domek z poletkiem za domem... Siodme niebo :) O! albo taka rybacka wioska jak Dobas ostatnio pokazywal.....
Ty tez tez mieszkasz w takiej fajnej okolicy, czy tez raczej mieszczuch pelna geba jestes?
Jednak mieszczuch z konieczności ale tam jeżdżę wypocząć :-P
Helmuth, ładnie ująłeś to urokliwe miasteczko w Schwarzwaldzie, proszę podaj jego nazwę.
Pozdrawiam
Altensteig- leży w połowie drogi (ok.) między Stuttgartem a Strasburgiem.
helmuth zawsze zaglądałam do wątku ale nigdy nie przejrzałam galerii :roll: aż do teraz.....no i musze przyznać, że kawał pięknych zdjęć :wink:
Świetne :)
Mnie najbardziej podobały się błyskawice - trzeba sporo cierpliwości aby coś takiego złapać.
Ee tam! Czatowanie na ptaszki- to dopiero wymaga cierpliwości :grin:
Dawno nie pokazywałem nic z Frankfurtu :-P
Pierwsze najbardziej mi się podoba - jakiego obiektywu użyłeś?
Pierwsze smialo do galerii :)
PS
zmobilizowales mnie i wylazlem w burze w nocy ze statywem :) w razie czego, to Twoja wina ;)
Witam
O kolego gratulacje masz na fotce A380 wielka maszyna szkoda że zdjęcie nie odda jej wielkości jaki jest naprawdę a ta burza była ciekawa tylko ode mnie z poziomu ziemi nie ciekawe były widoki. Super wyszedł Westhafen Tower nieźle w nim jest wszystko rozmieszczone.
A i oczywiście go do galerii.
Teraz po widokach na żywo całkiem inaczej ogląda sie te foty :) Oczywiście pierwsza najlepsza :grin: ołówek z zielonymi dodatki wygląda dosyć ciekawie :grin: Trzecie MZ odstaje
pozdrawiam :wink:
ciemno troche ale miło dla oka :grin:
Helmuth, przeciez ty jestes wasc z wielkiego miasta i pooowsi sie wloczyles...:wink::lol:
Fajne klimaty, 3 i 4 najbardziej. Chyba tylko 1 za ciemne, reszta wydaje i sie ok.
Nie po wsi, tylko tylko po terenach spacerowych na obrzeżach mojej dzielnicy :grin:
Pierwsze ciemne, bo akurat pierwszy plan był w cieniu a budynki w dalszym planie były w słońcu. Chciałem to pokazać (ale też chciałem podkreślić niebo), chyba nie całkiem mi to wyszło :roll:
Teraz Frankfurt w pochmurny poranek.
Wczoraj wieczorem, nad Hesją przeszło tornado (tak to określają Niemcy). O Frankfurt "ledwie" zahaczyła ulewa. Jeszcze rano nad miastem wisiały ciężkie chmury.
Henryk, czy tylko mi sie wydaje, czy budynki w prawo leca? az wierzyc mi sie nie chce ze nie wyprostowales:shock:
ale rewelacyjnie to wygląda :!: kurcze :) świetnie
MZ w kolorze efektywniej :grin:
Heloł kolego sympatyczny Henryku :mrgreen:
Wpadłam (do Twojego wątku znaczy się :-P) i po długiej przerwie nadrabiam zaległości :wink:
Jak by to powiedzieć... Mi też się tak cosik wydaję :???:
A jak dla mnie to wersja b&w. Dodaje mroczności i oddaje "ciężkiej" pogody wysząca nad miastem. Prawie taka apokalipsa :wink:
Kurcze helmut, taki duży chłopiec jesteś a nie numerujesz zdjęć :-P
Zdjęcia z postu #2583, średnio mi się podobają, podejrzewam, że pora dnia jest winna.
Głownie zachwycam się Frankfurtem w pochmurny poranek #2587.
Wolę wersję kolor. Jedyny dysonans dla mnie to linia energetyczna.
Pozdrawiam
Kurcze droplet, taki duży chłopiec jesteś a nie widzisz numerów zdjęć :-P
Jak najedziesz kursorem na minaturę załącznika to w opisie masz:"Name: XXX.jpg" a jak powiększysz załącznik to ten numer jest w lewym dolnym rogu :wink:
Na linię energetyczną nic nie poradzę- za precyzyjna robota żeby wystemplować. :-P
Wybacz, już widzę :-)
Kolor chyba ciut lepszy. Ogólnie fajne :) choć leci :P
Kurcze!
Jak by było prosto, to by nikt się nie odezwał! :-P
hehehe dobreCytat:
Jak by było prosto, to by nikt się nie odezwał!
ja nie wiem na którą wersję tego zdjęcia się zdecydować - oba coś w sobie mają
BW wiecej "grozy" a kolor jakby z przyszłości, albo jak jakiś projekt...
tak to widze :P
ogólnie dla mnie spoko i to bardzo
Dzięki za odwiedziny i opinie :)
Teraz coś wstawię "z pewną nieśmiałością taką" :roll:.
Mi się podoba :oops:
Helmuth, moglabym temat przemilczec, ale jakos mnie to ostatnie nie porywa, chociaz miejsce wyglada na bajkowe.
Ta niesmialosc to czysta kokieteria :-P:wink: